Slavna Puljanka poručila djeci: Ako se posvađate zbog novca, ustat ću iz groba

Foto: Profimedia

Slavna američka kuharica hrvatskog porijekla Lidia Bastianich, televizijska zvijezda, vlasnica glasovitih restorana te autorica brojnih kuharica i Emmyjem nagrađivanih televizijskih emisija o kuhanju, predstavila je novu knjigu S Lidijinog obiteljskog stola na vaš stol. Napisala ju je zajedno s kćeri Tanyom Bastianich Manuali, s kojom vodi obiteljske restorane Becco u New Yorku i Lidia's u Kansas Cityju.

"Nakon što je gastronomska scena stala u pandemiji koronavirusa, sve se brzo vratilo na staro, situacija je sada čak i bolja nego prije. No za mene više ništa nije isto jer sam se odlučila povući iz restoranskog biznisa i upravljanje potpuno prepustila kćeri i sinu. I unuci se uključuju u posao, a ja ću se baviti televizijskim dijelom posla i pisanjem", ispričala je Lidia za People.

A djeci je zaprijetila da će, ako se ikad posvađaju zbog novca, ustati iz groba i dobro ih nalupati. "U ovom poslu je najvažnije da obitelj ostane obitelj, sve drugo je manje bitno, jedino se tako možete nositi sa svim izazovima, koji su svakodnevni. Zajedništvo i povjerenje su temelj svega", izjavila je ova rođena Puljanka.

U Puli je posljednji put boravila u rujnu

U rodnom gradu je posljednji put boravila početkom rujna, kad je s prijateljima popila kavu na tržnici, a obišla je svoje maslinike i nasade u Istri, gdje uz ostalo uzgaja i najslasnije rajčice na svijetu.

Lidia je u Puli, točnije u selu Premantura, bila od srpnja, kada se pohvalila fotografijama iz Hrvatske. "Uživanje u prekrasnoj obiteljskoj večeri u Premanturi u Hrvatskoj. Tetke, stričevi, rođaci iz svih dijelova svijeta… Italija, Hrvatska, Kanada i Sjedinjene Američke Države… Sjajno je ponovo se okupiti za stolom punim ukusnih jela, o tome se radi. Svi za stolom jedu", napisala je tad.

Bastianich je rođena u Puli, a odrasla je u Italiji te joj je talijanska kuhinja specijalnost. Poznata američka kuharica nagrađena je, među ostalim, i nagradom James Beard, kulinarskim Oscarom, a kuhala je i za dvojicu papa, Benedikta XVI. i Franju.

Pročitajte više