Liječnici u čudu: Indijskim selom zavladali blizanci

BASEERA i Bashila Basheer, Reshna i Rafna Kareem, Suhaila i Sahala tek su neki od 220 parova blizanaca rođenih unutar samo dvije tisuće obitelji u Indijskom selu Kodinhi. Zbunjeni liječnici i stručnjaci pokušavaju razriješiti misterij ovoga udaljenog indijskog sela, no i dalje bezuspješno. Naime u Kodinhiju je rođeno šest puta više blizanaca od svjetskoga prosjeka.

Nema objašnjenja, blizanci se samo rađaju

U 2008. godini rođeno je 15 parova blizanaca unutar 300 obitelji, a ove godine se predviđa da će taj broj biti i premašen. Posljednjih pet godina na svijet je došlo oko 60 parova blizanaca, a brojka višestruko raste svake godine. Lokalni liječnik koji je fasciniran ovim fenomenom, dr. Krishnan Sribiju, već nekoliko godina proučava ovo medicinsko čudo u Kodinhiju u nadi da će pronaći uzrok.

"Ovo je fascinantno. Na tisuću rođenih, 45 je blizanaca", izjavio je dr. Sribiju za Sky News. "Indijci inače imaju najnižu stopu rađanja blizanaca na svijetu - tek četiri na tisuću. U svijetu je ova stopa porasla zbog umjetnih oplodnji kojih ovdje gotovo da nema", dodaje doktor. "Pored toga, blizance rađaju uglavnom zrelije žene, što u Kodinhiju nije slučaj budući da se mladi vjenčaju sa 20-ak godina i odmah osnivaju obitelj", zaključio je dr. Krishnan koji i dalje nastavlja svoju potragu za objašnjenjem ovoga fenomena.

I.M.L.
Foto: JLP

Pročitajte više