Lijepa manekenka otkrila mračnu stranu industrije: "Fotografi su me tjerali da se skidam gola"

 Foto: Instagram

JAZZ EGGER 19-godišnja je manekenka u usponu iz Austrije koja je na Instagramu odlučila otkriti mračne strane modne industrije.

Jazz trenutno živi i radi u Londonu gdje se pokušava probiti na velike modne piste, a da to nije uvijek tako glamurozno i savršeno kako izgleda opisala je u svom posljednjem postu koji je oduševio društvene mreže.

"Uglavnom na Instagramu objavljujem fotke na kojima poziram. Ovo je jedna stvarna fotka, nastala u jednom studiju u Londonu gdje sam snimala jednu kampanju besplatno. Vi svi mislite da manekenke nenormalno puno zarađuju, zar ne? Pa, čak i ako zaradimo nešto, 50 posto od toga moramo dati agenciji.

Kada se tek počneš baviti manekenstvom, najprije moraš napraviti portfolio da bi dobila bolje poslove. Moraš odraditi mnogo takozvanih"testnih snimanja", što su zapravo snimanja za koja te nitko ne plati. Nekad moraš donijeti vlastitu odjeću, sama se šminkati i biti na snimanju do ponoći, a ne zaradiš ništa. Ali to je OK, jer se pokušavam probiti kako bih promijenila te manje glamurozne dijelove posla. Često ti na castinzima kažu da si ružna i da ti triba plastična operacija, pritisak da moraš biti mršava je ogroman pa si stalno na rubu anoreksije da bi postala uspješna. Preskačeš obroke, padaš u nesvijest, fotografi ti naređuju da se skineš gola usred zime zbog umjetnosti, proživljavaš usamljene noći u gradovima u kojima nikad prije nisi bila, a imaš samo 15 godina. Frizeri ti ošišaju tvoju dugu kosu do brade bez pitanja... Mogla bih pričati satima.

Svi mi znamo da mnoge manekenke pucaju od pritiska da zadovoljavaju određene standarde ljepote i svi mi znamo da nemaju samo manekenke problema s tim. Moje srce je sa svima onima koji se pogledaju u ogledalo i misle da nisu dovoljno dobri i brinu se da nitko neće voljeti njih ni njihovo tijelo. Industrija je sjebana, ali ti si jača od tog pritiska. Kako ne shvaćamo da smo mi ti koji imamo moć odrediti što je savršeno? Tvoje tijelo je nastalo iz ljubavi, kako išta nastalo iz ljubavi može biti loše? Prihvatite svoje nesavršenosti, one će vam pomoći da se istaknete iz mase. Vjerujte u sebe i shvatite da ne morate mijenjati svoje tijelo ako ste zdravi. Toliko me ljuti kad mi netko kaže da želi biti lijepa poput mene, jer vi ste svi prekrasni!", poručila je manekenka.

Inače, Jazz je u javnosti postala poznata nakon što je otkrila da joj se u nekoliko mjeseci upucavalo više od 5000 frajera na Tinderu.

Pročitajte više