"Lijepe glasnogovornice" uzrujale B.a.B.e: "Da su htjele da se o njima tako piše skidale bi se"

MEDIJSKI napisi o "lijepim glasnogovornicama", 26-godišnjoj glasnogovornici dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića - Antoneli Đurđević te 32-godišnjoj glasnogovornici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića - Ivi Miji Erak, odnosno usporedbe njihove ljepote, razljutili su predsjednicu udruge B.a.B.e. Sanju Sarnavku.

"Imamo potrebu osvrnuti se na mjesto objave i sadržaj teksta koji govori o dvije glasnogovornice - diplomiranoj ekonomistici Antoneli Đurđević i Ivi Miji Erak koja je stekla diplomu na sveučilištu Hartforshire, magistrirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a sada je upisana na doktorski studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ne znamo što bi još trebalo učiniti nakon svih kampanja koje su vođene u Hrvatskoj, zakona koji su doneseni u Hrvatskom saboru (prvenstveno Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije) i uspostavljanja svih mogućih tijela za ravnopravnost spolova na svim mogućim razinama  da bi se nekim ženama i muškarcima `izbio` patrijarhat iz glave", navodi Sarnavka u svom osvrtu na napise o dvjema ljepoticama.

"Da su htjele da se o njima tako misli i piše, ne bi se zapošljavale na napornim i stresnim poslovima, već bi isključivo pozirale za medije, proizvodile svjesno skandale i bile spremne skidati grudnjake kupaćih kostima na najposjećenijim plažama"

"Dvije žene koje profesionalno rade već zamjetan broj godina s obzirom na svoju dob, koje posao obavljaju, bilo sa ženama ili muškarcima kao nadređenima, na više no zadovoljavajući način, za urednike/ce nekih medija ostaju zgodna tijela koja su pogodna za uspoređivanje i nadmetanje! S nadom da će tekstovi probuditi potrebu za njihovim nadmetanjem, dakako. Da su narečene gospođe htjele da se o njima tako misli i piše, ne bi se zapošljavale na napornim i stresnim poslovima, već bi isključivo pozirale za medije, proizvodile svjesno skandale i bile spremne skidati grudnjake kupaćih kostima na najposjećenijim plažama, a ne bi se pokušavale mirno okupati u skrovitim zabitima, kao što je to činila Iva Mia Erak", stoji u priopćenju udruge B.a.B.e., čija je predsjednica očito zaboravila da je Đurđević manekenka, a da se Iva Mia Erak natjecala i pobijedila na Izboru za najljepšu gospođu Hrvatske 2005. godine.

"No, medije to ne zanima. Njima trebaju gola ženska tijela i zanimljiva priča. U kojoj su stvarni subjekti uvijek muškarci. Treba li ovaj tekst osim priželjkivanog izazivanja ljubomore između dvije lijepe žene, potaknuti dvojicu uvaženih gradonačelnika da se počnu nadmetati u zapošljavanju sve atraktivnijih glasnogovornica ne bi li im i time rastao ego?! Tužna je ova zemlja u kojoj žene i nadalje mogu dubiti na glavi, biti izuzetno obrazovane i inteligentne, dok uvažene uređivačke glave zanimaju samo njihova torza. Kako to mali Perica lijepo reče učiteljici: `Mavala ti, ne mavala, ja vidim samo …..`”, završila je Sarnavka.

Pročitajte više