Liposukcijska dijeta™ - od sada nova poboljšana verzija

Foto: Press

Liposukcijska dijeta™ je vrlo popularna metoda mršavljenja još od 2013. godine, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. Razlog je vrlo jednostavan – nudi nešto drugačije u odnosu na klasične dijete. "Ideja ovog jedinstvenog protokola prehrane je ponuditi unaprijed planirani režim koji će zadovoljiti minimalne energetske i nutritivne potrebe organizma i potaknuti ga da posegne za vlastitim akumuliranim masnim rezervama. U tome posebnu ulogu imaju biljna vlakna glukomannan koja dokazano uz energetski restriktivnu dijetu doprinose kontroli tjelesne mase, pa čak i regulaciji šećera i masnoća u krvi" objašnjava Kenan Mandra, autor metode.

Zaboravite gladovanje – večera je najvažniji obrok

Autor Liposukcijske dijete™ smatra da je "glad stanje uma, a ne trbuha" i objašnjava: "Zapravo smo jako rijetko gladni. Naše naučeno ponašanje i suvremena prehrana prepuna praznih kalorija nas često potiče da jedemo i onda kada to zaista nije potrebno. Npr. ako pogledate povijest doručka, shvatit ćete da je do njegove popularizacije došlo putem marketinga prehrambene industrije i to tek prije 50 godina. Ručak je populariziran u periodu industrijalizacije i sve se to poklapa sa globalnom pandemijom gojaznosti. Postoji jasna poveznica. Međutim, povijest večere doseže tisuće godina unazad. Zato smo mi u ovom programu odlučili večeru staviti kao središnji obrok, a kod izbora namirnica smo se odlučili vratiti 100 godina unazad kada pandemija gojaznosti nije postojala. Za eliminaciju kronične gladi su tu tradicionalne slavonske kobasice i dalmatinski pršut, svemu dajemo domaće maslinovo ulje, obilje povrća i svu tradicionalnu prehranu naših predaka. S takvom prehranom nikada nećete biti gladni jer ćete jesti nutritivno vrijedne namirnice".

Spoj znanosti i tradicije

"Sjedinili smo tradicionalnu mediteransku prehranu sa suvremenim znanstvenim preporukama i smjernicama za kontrolu tjelesne mase i dobili "Liposukcijsku dijetu", režim koji u prvih 10-15 dana kroz energetski restriktivnu dijetu pokreće prirodne mehanizme metaboličke pretvorbe masti u energiju, a nakon prve faze ulazite u režim pravilne i uravnotežene prehrane kakvu su jeli naši preci stotinama godina ranije, a sve čega se trebate odreći su prazne kalorije koje nemaju nutritivnu vrijednost za naš organizam“ tvrdi autor dijete.

Kako započeti s Liposukcijskom dijetom™?

Specijalno osmišljeni protokol, dostupan je širom svijeta po vrlo pristupačnoj cijeni, a svakako prije započinjanja, autor dijete preporuča da svaki kandidat najprije popuni nutricionistički upitnik, a više informacija se može dobiti online na poveznici ili putem telefona +385 95 800 9922.

Pročitajte više