Lisinski objavio plakat iz 1943. s grbom NDH: "Kakav blast from the past"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Facebook

OBJAVA Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama.

"Kakav blast from the past. Pogledajte najavni plakat posljednjeg nastupa Berlinske filharmonije u Zagrebu koji je bio prije 79 godina", napisali su uz fotografiju plakata iz 1943. godine na kojemu se vidi grb NDH te najavili novi nastup Berlinske filharmonije u Zagrebu.

Reakcije su odmah krenule.

"Redatelj Kiril Petrenko koji bi kao istočni Slaven imao veliku vjerojatnost da bude ubijen tijekom Drugog svjetskog rata od nacističke Njemačke, saveznice NDH. Kakav fail od objave", "Filharmonija dolazi iz druge Njemačke, ali kao da dolazi u istu tu Hrvatsku", "Nee, nemojte im stavljati plakate iz NDH i doba nacizma", samo su neki od komentara koji su se mogli vidjeti pod objavom koja je ubrzo uklonjena.

Iz Lisinskog se nisu oglasili o objavi koja je razbjesnila mnoge, već su nakon toga samo najavili nastup Laibacha u toj dvorani.

"Administratorica društvenih mreža podijelila je objavu gospodina August Turina koji je postavio navedeni letak u facebook grupu Zagreb - kakav je nekada bio. Nakon negativnih komentara pratitelja, povijesni plakat je uklonjen", objasnili su za Index kratko iz dvorane.

Pročitajte više