Lizzo promijenila riječi nove pjesme nakon kritika da vrijeđa osobe s invaliditetom

Foto: Instagram

PJEVAČICA Lizzo objavila je da je promijenila riječi svoje pjesme Grrrls nakon što su je pratitelji napali. Naime, u pjesmi je upotrijebila riječ "spaz", što je pogrdni izraz za osobu s cerebralnom paralizom. 

"Dano mi je na znanje da u mojoj novoj pjesmi postoji pogrdna riječ. Dopustite mi da razjasnim jednu stvar. Nikada nisam željela promovirati pogrdan jezik. Kao debeloj crnkinji u Americi, upućeno mi je puno riječi mržnje, tako da razumijem. Ponosna sam što mogu reći da postoji nova verzija pjesme Grrrls", napisala je pjevačica na Instagramu. 

Podsjećamo, nakon što je pjesma objavljena prošlog petka, Lizzini fanovi i aktivisti koji se bore za prava osoba s invaliditetom na društvenim su mrežama izrazili svoju ljutnju i razočaranje

"Najpredvidljivija stvar s cijelom pričom s Lizzo je to što se TOLIKO ljudi bez invalidnosti osjeća pozvano da govori osobama s invaliditetom što je uvredljivo. Ako vam neka marginalizirana skupina kaže da je nešto uvredljivo i grubo, nije na vama da raspravljate", glasio je jedan od komentara.

Pročitajte više