Ljepotica hrvatskih korijena predstavljat će Boliviju na izboru za Miss Universe

Foto: Instagram

FERNANDA PAVISIC ROJAS, Bolivijka hrvatskih korijena, nova je Miss Universe Bolivije te će svoju zemlju predstavljati na svjetskom izboru za Miss Universe, koji bi se krajem godine trebao održati u Kostarici.

Iako je rođena i odrasla u Boliviji, Fernandini pradjed Hugo i baka Drina bili su s otoka Brača. Njen šukundjed, Nikola Pavišić Stanić, emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine.

Njezin djed Roberto Pavisic rođen je u Boliviji. Bio je istaknuti i cijenjeni član Hrvatske zajednice Cochabamba od njezina osnutka te priznati promicatelj sporta u gradu.

Fernanda je studentica psihologije na Bolivijskom katoličkom sveučilištu te je članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportašica. Prije izbora za Miss Bolivije je izabrana za Miss Cochabambe 2022.

"Fernanda nosi taj hrvatski temperament u krvi, onaj borbeni, disciplinirani, prekaljeni karakter, s visokim osjećajem odgovornosti i nadasve je sanjar. To ju je dovelo do ostvarenja svih dosadašnjih ciljeva", rekla je Kathia Pavisic Palacios, članica Hrvatske zajednice La Paz, Bolivija, u HRT-ovoj emisiji Glas Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatsku će na izboru za Miss Universe predstavljati 19-godišnja Arijana Podgajski.

Pročitajte više