Ljubav Federera i Mirke traje 19 godina, a njenu tajnu godinama mnogi nisu znali

Foto: Getty Images/Guliver Image

MIRKA FEDERER i ove godine na Wimbledonu vjerno bodri svog supruga Rogera Federera, tenisača s najviše as servisa u povijesti Wimbledona. Originalnog imena Miroslava Vavrinec, supruga teniske legende jedna je od najpoznatijih švicarskih ličnosti, a do 2002. godine i sama se profesionalno bavila tenisom.

Embed from Getty Images

Rođena Slovakinja s roditeljima je preselila u Švicarsku kad su joj bile dvije godine. Kao mlada djevojka upoznala je Martinu Navratilovu koja ju je potaknula počne igrati tenis. Tada sportašica u usponu, krajem devedesetih bila je bila zaručena za bogatog Arapa, a svog sadašnjeg muža upoznala je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyju. Priču o zarukama mnogi do prošle godine nisu znali.

Kako se zaljubila u njega, nikada se nije udala za bivšeg zaručnika. Naprotiv, 2009. godine stala je pred oltar s Rogerom, sedam godina nakon što je okončala tenisku karijeru zbog ozljede stopala. 

Embed from Getty Images

Par je za vrijeme braka dobio četvero djece: kćeri Mylu i Charlene te sinove Lea i Lennyja. Kako zbog poslovnih obaveza i natjecanja Roger puno putuje, Mirka ga vjerno prati i bodri na svakom koraku. Ipak, tenisač je prošle godine novinarima rekao da  pazi na to da je njegova supruga uvijek zadovoljna pa se za nju spreman odreći i toga.

"Kad Mirki dojadi putovati, tad ću prestati", rekao je tada.

Embed from Getty Images

Kada je riječ o proširenju obitelji, Roger nije negirao mogućnost petog djeteta nakon što se zauvijek povuče s teniskih terena. "Morat ću razgovarati s Mirkom", izjavio je pretprošle godine.

Pročitajte više