Bizaran modni detalj na supruzi Kim Jong-una šokirao mnoge

Foto: Epa, Profimedia

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un prije nekoliko dana na raskošnu vojnu proslavu doveo je djevojčicu za koju se smatra da je njegova kći i vjerojatna nasljednica, ali dosta ljudi se, pogotovo na društvenim mrežama, fokusiralo na njegovu suprugu Ri Sol-ju i njezin neobičan detalj oko vrata.

Naime, mnogi smatraju da Ri Sol-ju oko vrata nosi lančić s privjeskom navodno najjačeg i najvećeg sjevernokorejskog oružja, rakete Hwasong-17. Ovaj je projektil probno lansiran prošle godine i navodno ima domet do SAD-a te je ponos Sjeverne Koreje, a očito ga kao božanstvo štuju i unutar poglavarske obitelji.

"Nosi li ona oko vrata stvarno to što mislim da nosi", upitao se jedan tviteraš, a drugi se našalio: "Nađite si ženu koja će vas podržavati kao što ona podržava Kima, pogledajte što ima oko vrata."

Na paradi se kasnije moglo vidjeti spomenuto balističko oružje, a Kim Jong-un i obitelj s ponosom su ga gledali. Kim Jong-un je salutirao vojsci zajedno s generalima, a njegova kći i supruga uzbuđeno su aplaudirale spektaklu. U nastavku možete vidjeti da privjesak Kimove supruge uistinu jako sliči zloglasnoj raketi.

Pročitajte više