"Eto zašto Putin ima dug stol": Ova fotka Zelenskog i Macrona hit je na internetu

Foto: Profimedia

FOTKA na kojoj francuski predsjednik Emmanuel Macron entuzijastično grli ukrajinskog predsjednika Zelenskog postala je hit na internetu.

Fotograf AFP-a Ludovic Marin, koji je snimio fotografiju u Kijevu prošlog tjedna, rekao je da je Macron odjednom počeo govoriti u uho Zelenskom, nakon što su zaključili zajedničku konferenciju za novinare s ostalim čelnicima Europske unije.

"Zašto nas Zelenski gleda? Ne znam", komentirao je Marin fotografiju.

Naizgled neugodan trenutak brzo je postao predmet šala na društvenim mrežama.

"To što razgovaram s njim ne znači ništa, uvijek sam tebe volio", našalila se ukrajinska novinarka Tanja Kozireva.

"Nađite si nekoga tko vas gleda kao što Macron gleda Zelenskog", napisao je drugi korisnik Twittera.

"Sada razumijem zašto predsjednik Putin ima tako dug stol", napisala je treća osoba na Twitteru, referirajući se na fotku Putina i Macrona koji sjede na suprotnim krajevima stola tijekom sastanka u veljači u Moskvi. 

U posjetu Kijevu

Macron je u četvrtak posjetio Kijev s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, talijanskim premijerom Marijem Draghijem i rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom, a tom su se prilikom čelnici EU fotografirali sa Zelenskim.

Pozirali su pored njega u svojim odijelima, dok je ukrajinski predsjednik nosio svoju sada već kultnu maslinastozelenu majicu i tenisice.

Macron kao inspiracija za memove

Ovo nije prvi put da je francuski predsjednik postao internetski mem.

U ožujku ove godine Macron se u Zlatnoj sobi Elizejske palače pojavio u hudici i trapericama, zbog čega su mnogi ustanovili da kopira Zelenskog, koji inače njeguje takav ležeran stil. Samo mjesec dana poslije Macron se naslikavao s otkopčanom košuljom, pokazavši tako dlake na prsima, što također nije prošlo nezamijećeno.

2017. društvene mreže bile su prepune šala zbog Macronova rukovanja s tadašnjim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom. Macron se navodno rukovao s Trumpom toliko čvrsto da je to ostavilo otisak na njegovoj ruci.

Pročitajte više