Ljudi u 30-ima otkrili što bi voljeli da su znali u 20-ima: "Bježite od toga..."

Screenshot: YouTube

AKO ste se ikad zapitali što biste učinili drukčije da dobijete drugu priliku, niste jedini. Na društvenim mrežama povela se rasprava o savjetima 30-godišnjaka koji mogu olakšati život onima u 20-ima.

Sve je počelo kad je jedan korisnik Reddita postavio jednostavno pitanje: "Što biste učinili u svojim 20-ima da izbjegnete žaljenje u 30-ima?", a ekipa je uskočila s odgovorima. Od savjeta za brak do onih vezanih uz karijeru ili zdravlje, ovo su neki od najzanimljivijih odgovora 30-godišnjaka.

Korisni savjeti za 20-godišnjake

"Putujte. Novac nije ograničenje. Vrijeme jest. Možda ćete imati manje prilika kako budete stariji. Obitelj, posao ili zdravstveni razlozi mogu se pojaviti. Učinite to sada."

"Pripazite da birate prijatelje i partnere koji vas grade, a ne obaraju."

"Uvijek imajte na umu da je promjena opcija. Mnogi ljudi, uključujući i mene, krenu jednim putem i pomisle: 'Budući da sam se posvetio tom putu, to je jedini put za mene.' Nemojte se uhvatiti u tom procesu razmišljanja. Ako vam se neki izbor (karijera, mjesto, veza itd.) ne čini pravim, znajte da možete izabrati novi. Možda će vam u početku biti neugodno, ali možete uspjeti (i vjerojatno će vam biti bolje)."

"Ne petljajte se u tuđe stvari. Možete se u sebi u potpunosti ne slagati sa svakim izborom koji netko napravi. Pustite ih da čine što žele, baš kao što biste htjeli da oni puste vas."

"Nemojte se opterećivati ​​postizanjem određene dobne granice. Razlika između 29 i 30? Nije monumentalna."

Ljubavni savjeti

"Ne jurite za seksom. Ne forsirajte veze u kojima nema kompatibilnosti i kemije. Ne ulažite vrijeme, novac i osjećaje u nekoga koga još u potpunosti ne poznajete."

"Ako se udaš, udaj se za nekoga s kim dijeliš zajedničku životnu filozofiju, imaš zajedničke vrijednosti i želiš postići zajedničke ciljeve u budućnosti. Ne bi se trebala udati za nekoga samo zato što mu guzica izgleda dobro u trapericama."

"Nije me briga koliko je ta osoba zgodna - ne trpite njihova sranja i imajte poštovanja prema sebi. Nikada nemojte moliti da se nekome svidite. Budite s nekim kome se sviđate umjesto da se pretvarate u nekoga tko će im se svidjeti, što ne djeluje dugoročno. Nemojte provesti godine u toksičnim vezama, čak i ako postoji nevjerojatna fizička privlačnost. Također, nije vaša odgovornost spasiti nekoga. Možete im pomoći da se spase, ali nemojte biti nesretni samo zato da biste usrećili nekoga."

O karijeri

"Nemojte svo svoje vrijeme i trud posvetiti svojoj karijeri. Ona je važna jer vam daje sredstva za preživljavanje, ali to nije ono čemu biste se trebali posvetiti. Proveo sam zadnjih sedam godina svog života usredotočujući se isključivo na svoj posao. "Volio bih da se mogu vratiti i usredotočiti se na to da živim svoj život i pronalazim ono što mi donosi mir. Radim to sada i ne mogu biti sretniji."

"Pročitajte, razumijte i primijenite osnove osobnih financija."

O ljepoti i zdravlju

"SPF. Svaki dan. Nemojte zanemariti vrat i nadlanice. Zaštitit će vas od raka i učiniti da izgledate mlađe! Potražite nešto s UVA i UVB zaštitom jer ove zrake uzrokuju različita oštećenja. Barem faktor 30, ali 50 je bolje!"

"Razvijte zdrave navike kojih se možete držati. Počnite s nečim malim i izazovite sebe da svaki tjedan dodate još malo."

"Ne morate piti alkohol da biste se dobro zabavili."

"Bježite od društvenih mreža što je više moguće."

"Ako ste u mogućnosti, pokušajte biti aktivni ili redovito vježbajte. To može značiti šetnje, plivanje, odlazak u teretanu ili pridržavanje neke vrste rutine kao dijela tjednog rasporeda. Što si stariji, to je teže početi."

I za kraj

"Ne brinite o tome da 'kaskate' za drugim ljudima, bilo da se radi o osobnim ciljevima, karijeri, financijama, bilo čemu. Nakon što završite školu, nema vremenskog okvira. Svatko radi stvari svojim tempom i nema savršenog vremena da se nešto učini. Svatko misli da u nečemu zaostaje na neki način. Dakle, ako svi misle da su u zaostatku, nitko ne zaostaje."

Pročitajte više