Ljudima je jako smiješno kako nastaju "savršene fotke s golubovima" na Tajlandu

Foto: Instagram

SNIMKA koja prikazuje kako zaista nastaju "savršeni kadrovi s golubovima za Instagram" na popularnoj turističkoj destinaciji u Tajlandu pojavila se na Twitteru i nasmijala brojne korisnike društvenih mreža.

Poziranje uz stare zidine od crvene cigle koje okružuju Chiang Mai obavezna je stanica turista, a posebno influencera. Uz zidine omiljena je i dinamična poza iza elegantnog jata golubova, a snimka koja je postala viralna na TikToku pokazuje kako se to ne događa prirodno, što je neke poprilično iznenadilo.

Naime, jedna poduzetna lokalka odlučila je zaraditi na turistima pomažući im s tematskim fotografijama. S bijelom zastavom u ruci, ženi plaćaju da tjera jato fotogeničnih golubova na njihove fotografije.

"Budući da ljudi žele prekrasne fotografije, na Tha Phae vratima pojavio se novi posao", napisao je korisnik Twittera koji je podijelio snimku.

Lokalni izvjestitelji nadahnuti pričom pronašli su ženu. Noon, 30-godišnja mještanka, počela je plašiti ptice nakon što je napustila posao sluškinje, rekla je za lokalne novine Khao Sod.

Turisti koji žele fotografije platit će joj između 20 i 30 bahta (oko 4-6 kuna) za usmjeravanje ptica u njihovom smjeru. Kaže kako zaradi oko 15 dolara dnevno, a njezine usluge posebno su popularne kod kineskih posjetitelja.

U razgovoru s lokalnim novinarima, Noon je rekla i kako školuje kćerku.

Pročitajte više