Ljupka Gojić Mikić sa susjedom skuplja smeće po kvartu: Kakvu generaciju odgajamo?

Foto: Instagram

LJUPKA GOJIĆ MIKIĆ pokrenula je akciju zajedničkog prikupljanja smeća na Knežiji. Već je ranije na društvenim mrežama objavljivala snimke prizora koji su je razljutili u zagrebačkom kvartu u kojem živi s obitelji. 

>>Ljupku Gojić razbjesnio prizor u kvartu: Sramota za cijelo društvo

Sada je s još jednom stanarkom Knežije odlučila pokrenuti inicijativu čišćenja svojeg kvarta koji se već neko vrijeme bori s velikim količinama smeća.

"Prolazim pokraj tih kontejnera koji su puni smeća koje ispada van. Kad zapuše vjetar, leti po ulicama na nekim glavnim ulicama na Knežiji, nama je Knežija naš mali grad. Kakvu generaciju odgajamo? To me baš smetalo, smetalo me da izađem na prozor i vidim da danima nitko ne dolazi u kvart i ne čisti, ne pokupi s livada ni jedan papirić", ispričala je Ljupka u razgovoru za InMagazin.

"Krivo učimo djecu"

"Krivo učimo djecu, stalno pričamo kako mi stariji moramo biti primjer, mi smo ogledalo, a ništa konkretno ne poduzimamo. Ja sam isključivo zbog svoje i tuđe djece htjela reagirati da ne odgojimo generaciju kojoj će biti normalno živjeti u smeću", dodala je.

"'Ne možemo samo osuđivati i optuživati i upirati prstom u nekog, nego moramo i sami djelovati'', zaključila je.

Inače, Ljupka se prije nekoliko godina s obitelji doselila iz Japana, gdje je dugo godina živjela sa suprugom, nogometašem Mihaelom Mikićem. 

Ljupka Gojić pokrenula akciju čišćenja Knežije

Ako ste se prošlog petka poslijepodne zatekli u zagrebačkoj četvrti Knežija onda ste u akciji čišćenja mogli vidjeti grupu građana među kojima je bila i Ljupku Gojić Mikić. Ona je zajedno s još jednom stanarkom Knežije odlučila pokrenuti inicijativu čišćenja svog kvarta koji se već neko vrijeme bori s velikim količinama smeća. Koju su poruku željeli Ljupka i njena ekipa poslati s ove akcije otkriva naša Julija Bačić Barać. 😊

Objavljuje IN MAGAZIN u Ponedjeljak, 11. srpnja 2022.

Pročitajte više