Ljupka: Terasu smo morali maknuti jer smeta pješacima, a gle kako to sad izgleda

Foto: Instagram

PODUZETNICA i bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić ne miri se još s gradskom odlukom da makne dio terase koji je zauzimao tri parkirna mjesta. Naime, terasa njene slastičarnice, osim uz zgradu, prostirala se i na parkirnim mjestima s druge strane nogostupa.

Iz grada su dobili upozorenje da taj dio terase moraju ukloniti, a iako su postupili po nalogu, Ljupka je sad poručila da ne vidi kako je stanovnicima Knežije sad bolje.

Naime, jedan od argumenata za uklanjanje terase bilo je da smeta za prolazak osobama u invalidskim kolicima te mamama koje u dječjim kolicima guraju bebe. Ljupka je fotografirala prolaz dok je na njoj bila terasa i sad kad se vlasnici automobila parkiraju tako da im zadnji kraj automobila zauzme dobar dio pločnika.

Osvrnula se i na još jedan problem na Knežiji, krcate kontejnere s velikim količinama otpada oko njih. Tako je fotografirala onaj pun papira nedaleko njene slastičarnice.

Podsjetimo, ranije je Ljupka iznijela svoju stranu priče.

"Parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu… Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno PLAĆALI NAJAM, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) mi smo, dakle, uplaćivali novac u gradski proračun", istaknula je.

Zatim je sadašnjoj zagrebačkoj garnituri na vlasti predbacila da su se svojevremeno u kampanji fotografirali kraj njene terase.

"Potom su 'zamahnuli' rukom u znak 'čišćenja' iste, odnosno u znak onoga što planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje ugovora za ovu godinu", dodala je.

"Došlo nam je, dakle, konačno rješenje da terasu fizički uklonimo, mi smo to i učinili, jer je takav ZAKON, a mi smo LEGALISTI te nismo imali namjeru stvarati problem oko toga… Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo ju… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu", pojasnila je.

"Prije toga, pokušali smo razgovarati s Mjesnim odborom Knežije, dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle što će napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina), bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid… Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda još ljepše i da nitko nije zakinut…", zaključila je.
 

Pročitajte više