Los Ninos de los Ojos Rojos održali fenomenalan koncert: Još uvijek smo djeca!

VEČERAS su u zagrebačkom klubu Močvara dečki iz benda Los Ninos de los Ojos Rojos održali odličan koncert. U više od dva sata energične svirke uživali su svi njihovi poklonici, a mi moramo priznati da se u Zagrebu dugo nije održala ovako opuštena i kvalitetna svirka. Španjolci pojačani Jasminom Mešićem, gitaristom porijeklom iz Bosne, stvaraju već više od deset godina, a njihov bend broji jedanaest članova.

Spoj balkanskog i irskog folka

Kako su nam nedavno otkrili, nastali su krajem devedesetih, a bend je osnovao violinist Hector. Budući da su nastali u proljeće, a svi su pomalo alergični na pelud, nadjenuli su si ime Los Ninos de los Ojos Rojos, što bi značilo "dječaci crvenih očiju". Večeras smo se uvjerili da dečki uspijevaju spojiti balkanski i irski folk, funky i latino glazbu te rap.

Odlično usklađenih jedanaest "dječaka"

Razlog tomu je šest članova benda koji se bave komponiranjem, pa često netko od dečki iznese neku novu ideju. Uvijek, otkrili su nam, pokušavaju spojiti sve sa svim dok ne pronađu pravu fuziju. Uvjeravamo sve one koji večeras nisu posjetili Močvaru, da su dečki pravu fuziju definitivno pronašli još davnih dana, jer su ne samo zabavni, nego i odlično usklađeni. Ovaj bend, čiji su članovi redom obrazovani glazbenici, na našim prostorima je stekao popularnost ubacivanjem balkanskog melosa u svoju glazbu.

"Ovo večeras je bila najbolja publika na ovoj našoj turneji koju radimo na prostoru bivše Jugoslavije"

Rasplesana publika i "dječaci" koji su se na bis vratili tri puta, dokaz su obožavanja zagrebačke publike. Cijeli koncert poslije nam je komentirao i Jasmin Mešić, gitarist. "Ovo večeras je bila najbolja publika na ovoj našoj turneji koju radimo na prostoru bivše Jugoslavije. Fuzija je dobro napravljena, pjesme su prihvaćene, pogotovo ove naše stare koje su se slušale", rekao nam je i nadodao kako im je nastup odlično ispao, jer nisu navikli nastupiti u klubovima.

"Još uvijek smo djeca"

"Nas je jedanaest i nije se lako snaći na bini u klubovima, no moram reći da je ovo bilo genijalno". "Još uvijek smo djeca", rekao nam je simpatični Mešić kad smo ga upitali kako izdržavaju energične nastupe na bini. "Svirali smo i u Bihaću i u Tuzli jučer, a još ćemo odraditi i Beograd te ponovno Tuzlu". Pomoću prijatelja i španjolskih ambasada te Menarta, njihov koncerti na prostorima bivše Jugoslavije su napravljeni, a Jasmin je na tome jako zahvalan.

"U Španjolskoj je jako teško, vlada komercijalizam"

Otkrio nam je i kako je alternativnom bendu na španjolskoj glazbenoj sceni. "U Španjolskoj je jako teško, vlada teški komercijalizam. Vrlo je teško bendovima kao što smo mi, jer smo samostalni. No, u nekakvim underground krugovima smo jako popularni. Ima bendova koji s nama ne žele nastupiti, upravo zbog te energije", rekao nam je.

"U kiltovima je super, komotno"

Mešić je nadodao i da bi se mogli uskoro vratiti u Zagreb. "Sve ovisi o ovoj publici večeras, ako smo im sjeli, onda da". Osebujni Španjolci nastupaju u kiltovima pa nas je zanimalo kako se muškarac osjeća noseći suknju. "Vrlo slobodno se osjećamo. Super je, komtno", zaključio je duhoviti Jasmin. Bend je oduševio, svirka je bila odlična, a publika i više nego zadovoljna. Dječaci, dođite nam opet!

Pročitajte više