"Lovite rezultate, ne životinje!": Lijepa Miss sporta snimila kampanju za Prijatelje životinja



LIJEPA Miss sporta Hrvatske i trkačica Atletskog kluba Agram iz Zagreba, Kristina Vilk, u suradnji s Prijateljima životinja snimila je kampanju "Lovite rezultate, ne životinje". Pozirajući za plakate koji će se moći vidjeti u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i drugdje, Kristina Vilk postala je prvo zaštitno lice u Hrvatskoj za životinje žrtve lova. Osim s jumbo plakata, lijepa misica apelirat će na suosjećanje prema divljim životinjama i sa, za ovu prigodu, otisnutih razglednica.

"Svako živo biće dobilo je život na dar i sasvim je neljudski da si ljudi dopuštaju da iz puke zabave ili nekih drugih sebičnih razloga uzimaju nevinim životinjama njihove živote i pravo na život", izjavila je Kristina.



"Lov je tek primitivan i nasilan način `zabave` i iživljavanja nad drugim živim bićima"

"Iako se lov u Hrvatskoj nastoji promovirati kao sport i dio turističke ponude, on je tek primitivan i nasilan način `zabave` i iživljavanja nad drugim živim bićima, a kao takav uvreda sportu i sportašima i sramota za hrvatski turizam i etičke vrijednosti 21. stoljeća. Pod parolom tobožnje brige za okoliš i životinje, `odstrjeljivanje` životinja predstavlja demonstraciju nadmoći nad životinjama koje nemaju prigodu obraniti se i spasiti svoje živote. Zabrinjavajući je podatak da hrvatski lovci posjeduju oko 100.000 komada lovačkog oružja! Tolerira im se samovolja ponašanja lokalnih šerifa, a nerijetko su uključeni i u protuzakonite aktivnosti namjernog ubijanja pasa i mačaka", poručuju Prijatelji životinja.

"Zahvaljujući lovcima, nekoliko životinjskih vrsta poput medvjeda, vuka i bjeloglavog supa dovedeno je u Hrvatskoj na sam rub istrjebljenja. Namjernim razmnožavanjem na pojedinim područjima nastali su problemi koji se rješavaju novim pokoljima, a lovci sve više uzgajaju životinje u uzgajalištima da bi ih kasnije puštali u prirodu i pobili ili, uz naplatu, ubojstva prepustili stranim državljanima. Prema podacima Hrvatskog lovačkog saveza, čak 5.000 stranaca ubija životinje u Hrvatskoj", dodaju Prijatelji životinja u svom priopćenju.

Pročitajte više