Lucija će predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, odabrali je organizatori

Foto: Z.Ferina

IZBOR za Miss Svijeta održat će se u Indiji 16. prosinca, a tamo će kao hrvatska predstavnica otputovati Lucija Begić. Lucija je nosila titulu Miss Zagreba. 

Iz organizacije kažu da je "uobičajena praksa da na svjetski izbor putuju prva ili druga pratilja aktualne misice". No, to ove godine nije tako budući da su prva i druga pratilja aktualne Miss odustale od izbora.

''Posljednji održan izbor Miss Hrvatske bio je 2019. godine kada je na izbor Miss Svijeta putovala Katarina Mamić, još uvijek aktualna Miss Hrvatske. Njezinim pratiljama su te godine izabrane Marija Rogić i Iva Mijolović. Prva pratilja Marija Rogić izjavila je kako nije u mogućnosti natjecati se na izboru za Miss Svijeta i biti na pripremama, koje se održavaju od 17. studenog do 16. prosinca.

Kao razlog je navela neodgodive fakultetske obaveze radi ostvarivanja prava na polaganje ispita. Sukladno navedenom, odustala je od prava predstavljanja Hrvatske na izboru za Miss Svijeta. Druga pratilja Iva Mijolović raduje se majčinstvu i obiteljskom životu'', rekla je Iva Loparić Kontek, direktorica Direkcije i vlasnica licence.

Luciju izabrali organizatori

Budući da će se finalni izbor Miss Hrvatske održati tek 27. studenog, kada će se hrvatska predstavnica već nalaziti u Indiji, Direkcija Miss Hrvatske za Miss Svijeta i Miss World Limited, organizator izbora Miss World, zajedno su odlučili o predstavnici na inzistiranje Miss World Limited o sudjelovanju Hrvatske na izboru za Miss Svijeta.

Lucija Begić živi u Zagrebu gdje studira kondicijsku pripremu sportaša na Kineziološkom fakultetu. Osim sa sportašima, voli raditi i s rekreativcima. Posebno je ponosna na činjenicu da pomaže osobama s tjelesnim oštećenjima u unaprjeđenju njihove kvalitete života tjelovježbom.

"Prijateljstva koja sam sklopila kroz ovaj posao su razlog zašto toliko volim sve što radim. Osobe s tjelesnim oštećenjima motiviraju me svojom hrabrošću i pozitivnom energijom'', rekla je Lucija.

Pročitajte više