Lucija će predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, evo što je sve pripremila

Foto: Press

71. izbor za Miss svijeta održava se u Indiji od 18. veljače do 9. ožujka, kada je veliko finale u New Delhiju. Hrvatska predstavnica Lucija Begić mjesecima se pripremala za veliko natjecanje. Samo jedna od 120 predstavnica postat će nova Miss Svijeta i naslijediti Karolinu Bielawsku iz Poljske.

"Lucija na 71. izbor Miss svijeta u Indiju putuje punih kovčega i u potpunosti je spremna predstaviti sebe i našu zemlju te će u svakoj od kategorija pokušati skupiti bodove ili izboriti pobjedu.

Sve su kategorije jednako važne i za sve je kategorije Lucija spremna, no najviše nade polažemo u sport s obzirom na njezinu stručnu spremu i obrazovanje, top model i humanitarni projekt Beauty with purpose te Head to head challenge odnosno intervju'', izjavila je Iva Loparić Kontek, vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Na natjecanju će se predstaviti mažoret plesom

Lucija će se u nacionalnim plesovima svijeta Dances of the World predstaviti u vrlo atraktivnoj posavskoj narodnoj nošnji, koju krasi bogata ogrlica od koralja. Za humanitarnu aukciju u sklopu organizacije Beauty with a purpose, koju je prije 50 godina osnovala direktorica Miss World Julia Morley, Lucija će ponijeti sa sobom umjetničku sliku, rad umjetnika Dimitrija Popovića.

Hrvatska predstavnica se s trenericom Gabrijelom Kvesić pripremala i za kategoriju talent, u kojoj će se predstaviti mažoret plesom.

Luciji je prije puta u Indiju sreću poželjela aktualna Miss Hrvatske 2023. Tomislava Dukić, koja će Hrvatsku predstavljati na 72. Miss svijeta sljedeće godine. Indijski veleposlanik u RH, Njegova Ekselencija Raj Kumar Srivastava, također je prisustvovao eventu povodom Lucijinog odlaska.

Pročitajte više