Lik je preko Braka na prvu htio do glazbene karijere, haha

Foto: Press

Kad su mi javili da je izašla nova pjesma Alena Vlahovića, natjecatelja Braka na prvu, ni slutio nisam da znam o kome se radi. Naime, Brak na prvu je derivat srpskog Braka na neviđeno lišen besmislene zabave jer su Hrvati previše svjesni sebe, ali dopuštam da sam u krivu jer sam odgledao svega par isječaka. Teško da će nadmašiti ovo:

…Ili ona Beograđanka koja želi lika iz grada pa prijeti tužbom ako prikažu emisiju ili pak susret dvoje astroloških manijaka koji se svađaju oko nekakvih kućica i kvadrata u Veneri i Plutonu - suho zlato balkanske seljačke komedije.

Ali vratimo se na Alena. Očito je poznat dijelu javnosti zbog nekakvih ružnih ispada prema nekoj Ani iz Braka na prvu, ali previše mi je to dosadno pa idemo pregledati njegovu čudnu povijest da dođemo do važnog zaključka.

Ovdje sam prvi put čuo za Alena Vlahovića, tad pod kul umjetničkim imenom ALEN EGO. I bio sam, kao, konzumiran!

Pjesma je čista vatra, primjerak najfinije vrste hita koji bi odbacili svi izvođači koji drže do sebe. Dušan Bačić s OrangeVideos etikete napisao je ALEN-u EGO-u jedan od najgorih tekstova - nakon što čujete ovo smeće, Buba i Jala zvučat će vam kao Krleža Brat i A. G. Matošelli. Pjesma se iz nepoznatog razloga zove P.R.A.D.A. s točkama, ne zna se zašto. U moru poetskih visina o ljubomori na tuđe pare izdvaja se stih koji me dugo živcirao: "s njom je neki ćale / ona da ga voli žela". Previše vremena mi je trebalo da dokučim što znači taj drugi dio, nadam se da će nanervirati i neke od vas. Pjesma, dakako, ima skoro sto tisuća pregleda i manje od 30 komentara.

Ipak, vidjelo se da ALEN-a EGO-a valja ozbiljno doživjeti. OrangeVideos je skup, video sponzorira Admiral, a mix/master radio je Jan Magdevski (poznat i kao JanZoo), jedan od najboljih inženjera na Balkanu.

Nakon što je izdominirao srpsko tržište…

Na velika vrata ušao je u hrvatsko, i to preko Croatia recordsa, izdavačke kuće s najvišim standardima na našim prostorima:

Tu sam već bio, kao, perpleksiran!

Ovaj put autor je Alen bez ega, a pomaže mu Antonija Šola. Zajedno su gargantuanskim naporima nadrobili puno standardnih hrvatskih gluparija poput "daj mi usne svoje / da ih ljubim sve do zore / daj mi gutljaj vina / i bit ćeš moja la latina" - i ne, nisu ovim predvidjeli novo ime La Lane Ju Jurčević, ova pjesma izašla je pola godine nakon njenog hita kojim je osvojila inozemstvo. Ali…

Znam te, lutko, dok si klinka bila?! Yikes

To nije zanimljiv dio, puno je zanimljivije što pjesma ima neke dosta problematične linije poput "znam te, lutko, dok si klinka bila / sad u štikle stala, malo bi me ljubila / znam te, mala, što se praviš fina". Antonija, stvarno?

Ipak, nisu bile dovoljno problematične da mu suradnju odbiju čest Lockroomov suradnik Jan Jakovljev ili sadašnja feminfluenspolitičarka Nina Skočak, gen Z kandidatkinja za EU parlament, koji paradiraju u lošem spotu. Ruku na srce, Jakovljev bar ima izliku da ga zna otprije:

Kažem vam, Alen je puno zanimljiviji nego što se na prvu čini!

Bilo kako bilo, sljedeća stanica Alena Vlahovića očigledno je bila emisija Brak na prvu, o kojoj ne znam ništa, pa ću staviti samo ovo:

@voyohr Ana ne bi kupila ulaznicu za Alenov film 🤣 Gledaj novu epizodu 'Braka na prvu' već sada na platformi Voyo! #fyp #zatebe #voyohr #braknaprvu #rtlhrvatska #muskozenskiodnosi #brak #veza #show #reality ♬ original sound - VOYO Hrvatska

Ne razumijem što se događa, ali zvuči kao loša verzija Krv nije voda. I tu dolazimo do zanimljivog dijela članka!

Dašak Srbije kod nas

Srbija je uspostavila model za izgradnju uspješnih karijera za ove kojima glazba baš ne ide od ruke: rijaliti šou je pravi put! Pojaviš se tamo, glumiš budalu neko vrijeme, opetovano psuješ nekoj curici od 16 godina mrtvu mater dok ona rida na krevetu u programu uživo (ne šalim se), javnost te zamrzi ili zavoli. Ali te znaju! Više ušiju na novom singlu! Više nastupa po klubovima u gradićima! Manje truda oko sadržaja ako si poznat samo zato što si poznat!

Koliko god sam opetovano hvalio Đanu Smajo zato što je prekinula s beznadnim Hrvatima i otišla na IDJ show, toliko je ovo s Brakom na prvu grozna verzija istog principa. Jedno je sigurno: jedini razlog što promocija glazbenih promašaja po hrvatskim rijalitijima nije popularnija jest upravo ta što su hrvatski rijalitiji baš grozni. Možda se varam jer im nisam dao priliku, ali iz svega viđenog mi je potpuno jasno zašto djeca uživaju u srpskim verzijama, a ove domaće im budu zanimljive samo ako se radi o natjecateljima s poremećajima kojima nije mjesto u tim emisijama.

Koliko će karijera Alena Vlahovića profitirati od Braka na prvu?

Suočimo se s tim: ovakvim pjesmama nema pomoći. Opet mu je novce uzela ekipa iz snova: songwriter Fayo na tekstu, Amir Kazić Leo na glazbi, Toni Ćosić na aranžmanu i - u meni privatno najluđem dijelu priče - Tibor Pacino TDKM na spotu! Sve je užas, a kadar guze na 1:17 odnosi tortu!

Zanimljivost je da mu je ovo druga suradnja sa songwriterom Fayom, a teško je zamisliti da te netko angažira nakon ovakvog nečega:

Alenu Vlahoviću EGO-u želim puno sreće u daljnjim medijskim istupima, trebat će mu!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.