Luka Nižetić kao Aladin na daskama koje život znače: Audiciju sam prošao kod ozbiljnih ljudi, a ne laika

LUKA NIŽETIĆ ovih se dana priprema za svoju prvu premijeru na "daskama koje život znače". Mladi je splitski pjevač na poziv Senke Bulić pristao zaigrati glavnu ulogu u novoj predstavi "Aladin i čarobna svjetiljka" kazališta Scena Gorica iz Velike Gorice.

Glumački angažman nova je avantura u životu mladog pjevača, a s ulogom Aladina pridružio se postavi predstave koju čine Ana Karić, Boris Buzančić i Ana Vilenica. Tekst predstave, koja bi premijeru trebala doživjeti sredinom lipnja, u isto vrijeme kao i Lukin prvi live album, potpisuje Enes Kišević, dok je za režiju odgovoran Matko Brljević.

"Velika mi je čast i izazov po prvi puta raditi u kazalištu"


"Radi se predstavi Aladin i čarobna svjetiljka, a iako je dječja, mislim da niti odraslima neće biti dosadna", rekao je za Index Luka. "Jedan dan me nazvala Senka s mišlju da bi možda mogao odglumiti tu ulogu. Došao sam na čitanje teksta, njima se svidjelo kako to funkcionira i evo već sam debelo u probama jer je premijera za malo više od mjesec dana", kazao je Luka koji, iako se na pozornici snalazi kao riba u vodi, još nikada nije nastupao na onoj kazališnoj.
 
"Prvi puta ću biti u kazalištu, nikada prije nisam ovako nešto ozbiljno radio. Velika mi je čast i veliki izazov, a u predstavi ima svega, i pokreta i pjesme i dijaloga", kaže mladi glazbenik koji se neće pretjerano zamarati kritikama i baviti zlim jezicima koji na nož dočekaju svaki izlet nekog glazbenika u glumačke vode.

"Mene su zvali ljudi koji se razumiju u kazalište i koji su profesionalci u svom poslu. Audiciju nisam prošao kod laika, već kod ozbiljnih ljudi. Dao sam sve od sebe, imam veliku želju volju i mislim da uz puno rada mogu to napraviti kako treba. Sve čega se u životu primim želim istjerati najbolje moguće, a uz ovakve suradnike od kojih sam već sada puno naučio, to nije teško", dodaje Luka.

"Gluma je još jedan oblik izražavanja kojeg ne bi nikome branila"


Njegov izlet na kazališne daske pohvalila je i podržala mlada glumica Ana Vilenica koja u predstavi glumi Aladinovu dragu. "Volim raditi s kazalištem iz Gorice, a do sada se pokazalo kako Luki zaista dobro ide. Gluma je još jedan način izražavanja i nikome ne bih nikada zabranila da se izrazi i na taj način. Nemam ništa protiv toga", komentirala nam je Ana.

Luka se priprema i za snimanje spota za aktualni singl "Otkad ljubim te"

Osim što će se okušati u kazalištu, Luka ima još razloga za veselje. Naime, u pripremi je snimanje spota za njegov aktualni singl "Otkad ljubim te", s kojim će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu. U ulozi redateljica trebala bi se naći poznata fotografkinja Mare Milin s kojom je Luka već surađivao na snimanju spota za singl "Samo mi reci da (ljepotice mala)".

A prije priprema za snimanje novog spota i kazališne avanture, Luka će neko vrijeme provesti u Biogradu, gdje će u sklopu gala koncerta "Najbolje od Porina" s Vannom izvesti dance hit njezine bivše matične grupe E.T. "Da ti nisam bila dovoljna".















 

 


Pročitajte više