Luka Nižetić na Splitskom festivalu s ljubavnom baladom "Život curi"

UOČI održavanja jubilarnog 50. po redu Splitskog festivala Luka Nižetić je uz podršku članova klape Kampanel snimio pjesmu pod imenom "Život curi", koju potpisuje mladi splitski autor Srđan Šegvić poznatiji po radu s grupom Studio Frendo. Za aranžman i produkciju zaslužan je Zvonimir Dusper koji će stajati i iza cjelokupne produkcije Lukinog nadolazećeg četvrtog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje tijekom 2011. godine.

Radi se o sjetnoj, melankoličnoj, pomalo mističnoj ljubavnoj baladi s vrlo izraženim orkestralnim dionicama čiju pompoznost naglašava klapska izvedba, u što će se idućeg tjedna uvjeriti i publika na Splitskom festivalu kada će biti službeno predstavljena. Luka je već do sada zabilježio uspješnu suradnju s klapom Nostalgija na hitoidnim singlovima "Proljeće" i "Samo mi reci da" pa je s ovakvom dobitnom kombinacijom pop/rock izričaja s intervencijama klapskog pjevanja nastavio ugostivši ovoga puta klapu Kampanel.

Njihov prvi zajednički nastup dogodio se na Lukinom prošlogodišnjem zagrebačkom koncertu u Hypo centru koji se za potrebe realizacije live albuma i snimio. Klapa Kampanel je već sa svojim albumom prvijencem "Aj ća, volin te" postigla veliki uspjeh ovjenčavši se i diskografskom nagradom Porin, a ono što je Luku privuklo je njihov otvoreni pristup eksperimentima te modernim rješenjima do sada neuobičajenima u klapskim izvedbama. Snimanje videobroja očekuje se do kraja lipnja, a režije bi se trebao prihvatiti Filip Filković, poznatiji po radu s Gibonnijem, Elementalom, grupom Vatra, Ivanom Kindl i mnogim drugima.

Pročitajte više