Lupinizam za autizam: Lupino na Noć muzeja održao humanitarnu izložbu

Foto: Press

STEPHAN LUPINO, hrvatski umjetnik sa svjetskom reputacijom, u Noći muzeja pripremio je izložbu Lupino i lupinizam u Novoj Gradišci, gdje je fotografirao djecu među svojim eksponatima. Otkrio nam je da će fotografije nastale u sklopu akcije Lupinizam za autizam, nakn što ih izradi, pokloniti djeci za uspomenu.

Ispričao nam je da su mališane, osim iz Nove Gradiške, roditelji doveli i iz Kutine te Slavonskog Broda. Izložba se održavala na dvije etaže, a za zabavu je bio zadužen Sandi Cenov, koji je nastupio kao glazbeni gost.

Lupinov performans za Noć muzeja bio je njegova peta akcija za djecu s autizmom koju je, uz djecu s cerebralnom paralizom i Downovim sindromom, fotografirao u Novoj Gradišci. Za dobrotvorni rad ovaj umjetnik kaže da jedino u njemu pronalazi pravo i istinsko zadovoljstvo, stoga ne čudi da nam je najavio da akcija ide i dalje.

Nastavak je to humanitarne akcije za pomoć bolesnoj djeci kakve 58-godišnjem umjetniku nisu nimalo strane. Prije dva mjeseca također je organizirao izložbu za djecu s autizmom. Poklonio im je 10 križeva, pet slika i 30 njihovih fotografija, a sav prihod od njihove prodaje ide za mališane.

Pročitajte više