Lupino na druženju s policijom zbog golišavih splitskih fotosessiona

ROĐENI Varaždinac Ivan Lepen, poznatiji kao Stephan Lupino, fotograf i vlasnik najpoznatijeg torza u Hrvata (poznatijeg i od onog Aleksandra Stankovića), a o čijim se golišavim fotosessionima po Splitu izvještavalo ovih dana, jučer je navečer priveden u splitsku policiju na obavijesni razgovor, nakon što su građani, "ni krivi ni dužni", ostali izloženi pogledu na poprsja obdarenih ljepotica znanih kao Lupinove muze.

Lupino je na tek uređenom Gatu sv. Petra prije nekoliko dana imao sličan fotosession, kada je za Playboy snimao manekenku Anu Belu i kada je prošao nekažnjen, no kako prenosi Glas Dalmacije, Lupino je jučer ipak uznemirio neke od građana koji su ostali šokirani prizorom manekenke koja se na Rivi skinula u topless, što je bilo nadasve neprikladno, budući da su Rivom u to vrijeme šetala i djeca. Nije poznato je li i Lupino iskoristio ukazanu priliku da se skine.

Jedan od građana prijavio je fotografa, a nakon uhićenja i razgovora nestašni je Lupino, kako također prenosi list, kući pušten uz "posljednju opomenu", ali bez prekršajne prijave.

Protiv Lupina, inače sklonog golotinji na otvorenom i samoiniciranim medijskim praćenjima njegovih nimalo spontanih javnih istupa, svojevremeno je podnesena i kaznena prijava zbog maltretiranja životinja. Udruga "Život" je, naime, protiv njega podnijela kaznenu prijavu jer je na otvaranju izložbe pod nazivom "Lijepa stvorenja" u Foto-klubu "Split", prema njihovu mišljenju, počinio kazneno djelo mučenja životinja, kada je za jedan od svojih "performansa" upotrijebio konja. Na konja su se popele tri manekenke, a potom se na već uznemirenu i preopterećenu životinju pokušao popeti i sam Lupino, nakon čega se životinja srušila.

B.S.
Foto:Index

Pročitajte više