Lupino pokreće akciju za bolesnu djecu, pozvao u pomoć i Vatrene

Foto: Stephan Lupino


POZNATI umjetnik Stephan Lupino odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć siromašnoj i bolesnoj djeci Hrvatske. 

Zbog toga je odlučio donirati svoje dvije suzama natopljene umjetnine koje je izradio u čast naše reprezentacije. 

>>Lupino u suzama zbog Vatrenih napravio posebnu sliku njima u čast<<

"Mislim da u ovim trenucima najvećeg nacionalnog ponosa i euforije ne smijemo zaboraviti one najpotrebitije, a to su siromašna i bolesna djeca", rekao je Lupino i objasnio da će donirati sav prihod od ove dvije slike donirati da se započne ta akcija te dodao da može napraviti još. 

Ove dvije slike su posebne jer su nastajale upravo za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva dok su naši Vatreni ispisivali povijest. 

S prvom slikom započeo je kad su Vatreni pobijedili Nigeriju. 

"Nešto se u meni probudilo. Svi smo se molili, igrači su se molili, Dalić se molio. Tako sam odlučio napraviti sto križeva da nam bog pomogne", ispričao je on. 

Kad su Vatreni ušli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u pobjedničkom zanosu je počeo raditi umjetninu u čast reprezentacije. 

"Šahovnicu sam počeo raditi kad sam bio uvjeren da ćemo biti prvaci svijeta i ispunio je to energijom. Kad smo pobijedili Engleze odlučio sam je dovršiti drugi dan i staviti zlatnu šahovnicu", kaže Lupino. 

Nakon poraza od Francuske je ipak, u suzama, polja ipak ispunio srebrnom bojom. 

"Tko ne bi plakao", zapitao se on. 

Najviše ga je pogodio trenutak kad se dječak s Downovim sindromom popeo na pozornicu s Lukom Modrićem i to ga je inspiriralo da potakne ovakvu akciju.

Lupino je također pozvao i druge da se uključe i doniraju novac za djecu. 

"Apeliram na sve velike firme koje su se najviše reklamirale tijekom prvenstva i najviše zaradile od navijača da doniraju sredstva. Također, apeliram na igrače i HNS. Iako hrvatskim nogometašima to nije običaj, mislim da bi naši igrači trebali biti primjer u tome i donirati svu zaradu od Svjetskog prvenstva kako je to učinio mladi Kylian Mbappé. Mnogi svjetski igrači poput Beckhama i Ronalda redovito doniraju u humanitarne svrhe, pa mislim da bi trebali i naši. Također, mnogi su se pjevači promovirali navijajući, pa apeliram i na njih da održe humanitarne koncerte i tako doprinesu akciji", rekao nam je Lupino. 

Otkrio nam je i da mu je podršku za ovu akciju obećao njegov prijatelj i kolekcionar Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, kao i trener svih trenera, Ćiro Blažević. 

Pročitajte više