Lupino radi još jedno kapitalno djelo, strani mediji zainteresirani za njega

Foto: Press

UNATOČ svemu što se događalo, 2020. bila je značajna godina za Stephana Lupina.

Početkom godine New York Post objavio je članak o fotografijama njujorškog noćnog života koje je on zabilježio, a Lupina su svrstali u influencere prije influencera. 

>>New York Post piše o fotkama razuzdanog noćnog života koje je snimio Lupino

U članku pod naslovom "Vintage fotografije otkrivaju originalne influencere - njujorški klinci iz klubova '90-ih" objavili su dosad još neviđene fotografije koje je Walt Cassidy objavio u knjizi pod naslovom New York: Club Kids među kojima su i Lupinove.

U lipnju je ispred Sveučilišta Sjever u njegovom rodnom Varaždinu otkrivena skulptura Majka hraniteljica, koju je donirao gradu. Skulptura, čija visina s podestom doseže čak četiri metra, simbol je obnove u postkorona periodu te predstavlja odmak od kataklizma i apokalipse prema nečemu pozitivnom.

Trenutno radi na novom opusu pozitive i duhovnosti. Njegova nova skulptura, žena maslina, također ima simbolično značenje žene hraniteljice. 

"Stari Grci i Rimljani maslinovo su ulje nazivali tekućim zlatom koje teče sa zemlje u nebesa pa sam i ja ženu maslinu simbolički zamislio kao zlato", pojasnio nam je.

Dok je on posvećen novim djelima, za njegov rad interes su pokazali strani mediji. Osim što će u siječnju o njemu pisati najtiražnije slovenske novine Slovenske novice, američki magazin ODDA, posvećen kulturi i modi, dogovorio je intervju s njim.

Pročitajte više