Lupino u suzama zbog Vatrenih napravio posebnu sliku njima u čast

Foto: Press

DOK je većina Hrvata slavila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu i srebro koje su naši dečki donijeli sa sobom kući, Stephan Lupino u suzama je završavao sliku koju je napravio u čast Vatrenih.

''Slika sa šahovnicom rađena je dva dana prije, za vrijeme i poslije finalne utakmice jer sam čekao kraj da počnem bojati kvadratiće zlatnom bojom, ali nažalost to se nije dogodilo pa su sad u srebru'', ispričao je za Index Lupino koji je na slici ispisao imena svih naših reprezentativaca.

Kaže kako je slika natopljena suzama koje je prolio za naše igrače te da su suci zeznuli stvar. Sve ga je to jako emotivno pogodilo, no iz toga su proizašle ne jedna, već dvije posebne slike kao rezultat jakih osjećaja koji su se u Lupinu izmjenjivali iz utakmice u utakmicu.

Prije šahovnice nastala je slika sa sto križeva, upravo zbog molitve koje se za vrijeme prvenstva mogla čuti na svakom kutu.

''Radio sam ovu sliku 10 dana, molio se i bio uvjeren da ćemo biti prvaci svijeta. Za mene su ovo teški trenuci'', kaže nam Lupino dodajući kako je ipak velika stvar biti drugi u svijetu.

''Ma potrgao sam i stolicu dok sam gledao jednu od utakmicu. Dok sam gledao, istovremeno sam se molio i radio slike. A poseban trenutak je bio bojanje kockica u srebro jer sam duboko vjerovao da će biti zlatne. To je ono što sam ja radio nakon zadnje utakmice. Za mene nije to guranje po pozornici. Nek se slavi, ali previše je to slavlja za državu koja još ne funkcionira kako bi trebala'', iskreno će Lupino dodajući da se nada kako će stvari poput ovog uspjeha na Svjetskom prvenstvu potaknuti mlade na veću posvećenost sportu, trudu i radu, a od države očekuje mjere i akcije koje će ovakve mlade ljude zadržati u zemlji u kojoj su rođeni i spriječiti trend masovnog iseljavanja. 

A kako je i sam veliki radoholičar te za odmor ne želi ni čuti, Stephan je napravio i poseban poklon za svog sugrađanina Zlatka Dalića koji će mu, kako kaže, dati kad se sve ovo malo stiša.

Lupino nogomet voli od mladih dana, a njegove izložbe posjetili su i svjetski poznati nogometaši poput legendarnog Pelea i Ronalda Nazaria de Lime.

A o njegovoj ljubavi prema nogometu govori i jedna od njegovih skulptura u Varaždinu koja je također navijala za Vatrene ogrnuta hrvatskom zastavom.

U lupinizmu možete još uvijek uživati na plaži Zrće, a od 22. srpnja i u Šibeniku na izložbi koji Lupino sprema u sklopu Dance Festivala.

 

Pročitajte više