Luzer tjedna: Dok je Boris Kosmač izvodio cabaret, ukrali mu 8000 kuna

NA JOŠ jednom izboru ljepote, Miss i Mistera turizma Hrvatske 2008., ove godine su pobjedu odnijeli Antonija Ivanković iz Dubrovnika i Toni Trutanić s otoka Brača. Lentu Miss fotogeničnosti je ponijela Zagrepčanka Melanija Horvat, a show je vodila glumica i pjevačica Sonja Kovač. Na trgu Ivana Pavla II. sudjelovalo je 25 muških i ženskih finalista koji su osvojili najviše bodova na temelju izbora diljem Hrvatske. Prije izbora se održala modna revija koju su nosili svi sudionici izbora, a večer se prekinula u samo jednom trenutku i to kad je pala kiša. Nekoliko kapljica kiše, zapravo, nikoga nije omelo, već su se nakratko svi sklonili nakon čega se show uredno nastavio. 

"Presretan sam kako je izbor završio bez obzira na promjenjivo vrijeme. Ekipa je bila prvoklasna i to najviše zato jer smo već svi dobro uigrani. Čini mi se da su finalisti ove godine po mnogočemu bili najbolji. Svi odreda su lijepi, a zabavi nije bilo kraja. Ludovali smo i prije i poslije izbora, ali je sve ostalo na profesionalnom nivou", rekao je organizator Boris Kosmač, koji je zajedno sa svim finalistima i fotografima dan prije izbora provodio vrijeme u gradu Trogiru gdje su snimali razglednice za razne prilike.

"Ne bih o tome pričao"

Ipak, bez obzira što je sve išlo glatko po planu i programu, neke se stvari i situacije nisu mogle predvidjeti. Doznali smo da se za vrijeme priprema finalista i finalistica izbora ljepote, nepoznati muškarac uvukao u garderobu te organizatoru Kosmaču ukrao osam tisuća kuna. Pored toga, tisuću kuna je još pronađeno na podu, kao i Kosmačeve kreditne kartice. "Ne bih o tome pričao, nije to neka zanimljivost", bio je kratak komentar Borisa Kosmača, koji je skroz u filmu "bitno da je izbor održan".

Prije proglašenja pobjednika, odnosno najljepše i najljepšeg, nekoliko glazbenih brojeva su otpjevali Giuliano, Sonja Kovač, cure iz skupine Feminnem, Maja Blagdan, Ana Rucner, Lana Klingor i naravno Boris Kosmač himself, koji pod cijenu života ne bi propustio nešto otpjevati, odglumiti ili imitirati, pa je publici priuštio cabaret u svojoj interpretaciji. U prvom redu reviju i izbor su pratili Marko Grubnić, Alen Macinić i Josipa Pavičić. Nakon programa cijela se ekipa uputila u jednu konobu na after party gdje su uz pjesmice skupine Feminnem uživali u dalmatinskim delicijama.

G.P.
Foto: Index

Pročitajte više