MacKenzie Scott razvodi se od drugog muža nakon manje od dvije godine braka

Foto: Profimedia

NI DRUGI brak nije donio sreću jednoj od najbogatijih žena svijeta. MacKenzie Scott, bivša supruga Jeffa Bezosa, razvodi se od profesora znanosti Dana Jewetta nakon manje od dvije godine braka. 

Scott je u ponedjeljak podnijela zahtjev za razvod braka na Vrhovnom sudu okruga King u državi Washington. Prema papirima, koje su imali prilike vidjeti novinari New York Timesa, Jewett nije osporavao razvod, a podjela imovine već je određena predbračnim ugovorom.

Nagađalo se o problemima u braku

MacKenzie i Dan vjenčali su se u tajnosti u ožujku 2021. godine, a da postoje problemi u njihovom braku nagađalo se kada je prestala koristiti njegovo prezime u potpisima. Na stranici Giving Pledge, na kojoj milijarderi obećavaju da će dio svog bogatstva posvetiti drugima, njegovo se prezime više ne pojavljuje uz njezino.

I u njezinoj službenoj biografiji više nema naznake njezinog drugog supruga, iako je tamo ranije pisalo da MacKenzie živi u Seattleu s četvero djece i suprugom Danom.

Dan je radio u prestižnoj privatnoj školi Lakeside u Seattleu. Nejasno je je li Jewett još uvijek zaposlen u školi jer se njegovo ime ne pojavljuje u imeniku fakulteta. No tijekom njegovog boravka ondje je, prema izvještaju, upoznao MacKenzie.

MacKenzie i Bezos razveli se nakon 25 godina braka

Bezos je bio oduševljen što je njegova bivša supruga našla novog muža te je podržao njen odabir. "Dan je sjajna osoba, jako sam sretan zbog njih", rekao je prošle godine za Washington Post.

Podsjetimo, Jeff Bezos i MacKenzie 2019. godine objavili su da je njihovom braku došao kraj.

"Želimo da ljudi znaju što se zbiva u našim životima. Kao što naša obitelj i bliski prijatelji znaju, nakon dugog perioda istraživanja i pokusnog odvojenog života, odlučili smo se na razvod braka i život nastaviti kao prijatelji", pisalo je u objavi koju su oboje potpisali.

Brak im je trajao 25 godina i roditelji su četvero djece, uključujući tri sina i kćer koju su posvojili iz Kine.

Pročitajte više