Zbog ovih fotki Macrona uspoređuju s Rockyjem

Foto: Instagram

Nove fotografije Emmanuela Macrona toliko su impresionirale korisnike društvenih mreža da je francuski predsjednik dobio nadimak "Rocky". Službeni fotograf francuskog predsjednika, Soazig de la Moissonnière, objavio je dvije crno-bijele fotografije koje prikazuju Macrona kako udara u boksačku vreću, odlučnog izgleda u pripijenoj crnoj majici kratkih rukava.

Korisnici društvenih medija ubrzo su ga počeli uspoređivati ​​s Rockyjem Balboom, dok su drugi dovodili u pitanje vrijeme nastanka fotografija, nakon što je Macron pozvao Europu da pojača svoj odgovor na ruski rat protiv Ukrajine. Neki su rekli da fotografije pokazuju kako se sprema za obračun s predsjednikom Vladimirom Putinom, kojemu nisu strane fotografije namijenjene isticanju njegove sportske vještine.

Ženski časopis Femme Actuelle opisao je fotografije laskavije, napisavši da prikazuju "muža Brigitte Macron" s "odlučnim pogledom, kao da se želi boriti sa svojim protivnikom". "Čini se da udara toliko snažno da mu biceps iskače ispod crne majice", piše ženski časopis.

"Prilično zastrašujući komunikacijski izbor"

Drugi komentatori izrazili su užasnutost slikama. Zastupnica francuskih Zelenih Sandrine Rousseau ponovo je objavila jednu od fotografija uz komentar: "Kakav poraz za progresivizam. I kakvo siromaštvo političke komunikacije."

Pišući u novinama lijevog centra Libération, Jonathan Bouchet-Petersen rekao je da su fotografije "prilično zastrašujući komunikacijski izbor", dodajući da bi bilo bolje da je fotografija doista proizvod drskog korisnika društvenih medija kao što je u početku pretpostavio.

Éric Anceau, profesor povijesti na Sveučilištu Lorraine, napisao je na X-u da su te fotografije "dio neopopulističke muškosti koju neki lideri danas vole, počevši od majstora žanra Vladimira Putina". Putin je ranije bio fotografiran kako peca, puca i jaše golih prsa, igra hokej na ledu, pobjeđuje svoje protivnike u džudu i vozi se u tenkovima i podmornicama.

Macron je također ranije mnoge iznenadio svojom slikom kako leži na sofi s raskopčanom košuljom koja otkriva dlakava prsa tijekom njegove izborne kampanje 2022. godine. Brigitte Macron otkrila je prošle godine u intervjuu za Paris Match da predsjednik boksa dvaput tjedno, a prethodno je pozirao s boksačkim rukavicama kako bi promovirao tjelovježbu uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Pročitajte više