Madame Demode: Moda za individualce koji se ne boje eksperimenata

JEDNOSTAVAN i minimalno uređen lobi novoizgrađene poslovne građevina na uglu nove Branimirove i Svetica u Zagrebu poslužio je kao idealna scenografija za predstavljanje najnovije kolekcije Madame Demode. Viktorija Vržesnevskaja i Sanja Čirjak, pokušavajući ostati dosljedne stilu i atmosferi dosadašnjih kolekcija, i ovoga puta prikazale su svoj pogled na odijevanje kao svakodnevni ritual, izbjegavajući trendovske odrednice koje se pojavljuju svake sezone. Svoju kolekciju, kao i do sada, namijenile su individualcima koji se ne boje eksperimentirati s kompleksno krojenom odjećom koju je moguće nositi na više načina.

Nakon revije odlazak na pariški sajam mode

Među individualcima u publici bile su voditeljica Antonija Blaće, manekenka Korana Gvozdić i glumica Leona Paraminski, sportska novinarka Mirna Zidarić, glumac Edvin Liverić i modni urednik Borut Mihalić s fotografkinjom Marom Bratoš (na slici lijevo).

Najnoviju Madame Demode kolekciju, prikazanu na modnoj reviji kojom je najavljeno travanjsko, 13. izdanje Cro A Portera, čini dvadesetak modela od svile, pamuka, vune i trapera. Kolekciju karakteriziraju zanimljive kombinacije krojeva punog kruga, spajanje i miks prednjih i stražnjih dijelova u jedno, uske hlače i široke gornje krojeve s naglaskom na ramena i kragne, mnoštvo patent zatvarača koji otvaranjem i zatvaranjem mijenjaju volumen i dužinu kroja.

Netom nakon sinoćnje prezentacije u Zagrebu kolekcija će biti predstavljena i na pariškom sajmu mode Rendez-Vous te tako ponuđena inozemnom tržištu. Naime, Madame Demode kreacije prodaju se u Moskvi, Ateni, New Yorku, Bostonu i na Cipru, a u Hrvatskoj njihove su kolekcije u ponudi zagrebačkog Viktor koncepta i zadarskog Marivala.

H.M.
Foto: Goran Mehkek/Cropix, G. Matijašec

Pročitajte više