Maji zbog bolesti amputirana potkoljenica, sad će se natjecati u Plesu sa zvijezdama

Foto: Press

KRENULE su prve pripreme za novu sezonu showa Ples sa zvijezdama čije emitiranje kreće ovog proljeća. Već su poznati neki natjecatelji ove sezone, a među njima je Maja Drobnjaković, kineziologinja i sportašica iz Zagreba kojoj je 2017. godine amputirana lijeva potkoljenica zbog opake bolesti.

Amputirana joj potkoljenica

Naime, Maja je ostala bez lijeve potkoljenice nakon borbe sa zloćudnim tumorom kostiju. No sportski duh nije joj dopustio da klone, nego, usprkos amputaciji, živi punim plućima. I dalje se bavi sportom te pleše.

Maja se pojavila u prošloj sezoni Plesa sa zvijezdama, kada se pridružila Marku Mrkiću i Jeleni Perić na pozornici u posebnoj epizodi. Tada nije očekivala poziv u show. Marka je upoznala u Udruzi osoba s amputacijom udova, kamo je on dolazio podučavati ples. 

"Ona je dokaz da svatko može plesati. Moje iskreno divljenje za ovo što smo večeras vidjeli i jedna jedinstvena ocjena za nju", kazao je u prošloj sezoni Marko Ciboci nakon što je Maja s Jelenom i Markom otplesala jive. Pokazao joj je ocjenu 100. Franka Batelić joj je već tada poručila da treba doći u iduću sezonu. 

Franka joj lani poručila da mora doći u novu sezonu

"Ja sam apsolutno pod dojmom ovog nastupa. Za tebe se, Jelena, nekako već zna, ti kad plešeš jive, to je kao idem ja lagano rasturiti. Ti, Maja, jednostavno moraš doći iduću sezonu plesati jer ubijaš", komentirala je Franka.

Upravo to se i dogodilo. Maja se natječe u showu koji počinje u ožujku na Novoj TV. Posljednjih godina diljem svijeta, od Belgije, preko Poljske, do SAD-a, u plesnim showovima natječu se osobe s invaliditetom. U Hrvatskoj je ovo prvi put.

Ranije je Maja u medijima govorila o svojoj ljubavi prema sportu te zloćudnoj bolesti. "Nakon boli u nozi javila sam se liječniku koji me uputio na biopsiju, nakon čega su uslijedile dvije operacije, a na tom drugom i posljednjem zahvatu morali su mi amputirati potkoljenicu. Do tog trenutka nisam ni pomislila na mogućnost takvog ishoda.

Čak i kad su mi u toku operacije rekli što me čeka, nadala sam se ipak da će se dogoditi čudo jer si nisam mogla predočiti što znači živjeti bez noge. Za neke stvari jednostavno mislite da se događaju samo nekom drugom", rekla je prošle godine za magazin Story.

Nakon amputacije istraživala sportove za osobe s invaliditetom

Nakon što je shvatila da ishod ne može izbjeći koliko god to željela, kaže Maja, pomirila se sa situacijom. "Generalno, strah nastaje zbog nepoznate situacije tako da sam već u bolničkom krevetu počela istraživati vrste proteza, mogućnosti, sportove za osobe s invaliditetom, materijale od kojih se izrađuju. Proteza je postala moja realnost i htjela sam o tome znati što više", rekla je.

Maja je majka dječaka Liama, koji je imao svega dvije i pol godine kada je njoj dijagnosticiran tumor. "On je bio najveći razlog moje borbe. Odustajanje nikako nije bila opcija. Život mi je visio o koncu, no izbjegavala sam uopće pomisliti na to, imala sam puno vjere, nade i motiva za ostanak uz sina, i nekako sam duboko u sebi znala da ću se izboriti", rekla je.

Pročitajte više