Majka i sin iz Siska ostaju u Slavoniji nakon potresa, dobri ljudi im kupili kuću

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OBITELJ Kralj iz Siska nakon potresa sigurnost je potražila u Slavoniji gdje će na kraju i ostati živjeti zahvaljujući dobrim ljudima iz tih krajeva.

Osječanin Boro Ivković je 20-godišnjem Ivanu, inače dečku sa 17 dijagnoza, i njegovoj majci Ivanki Kralj, uz pomoć župana Ivana Anušića te Osječko-baranjske županije, ali i brojnih prijatelja, odlučio kupiti kuću u Tenji, piše Glas Slavonije.

"Kuća ima tri sobe, kuhinju, kupaonicu, lijepo dvorište i veliki plac. Ovih dana trebali bismo uplatiti novac vlasnici kuće, koja je inače iz Novog Sada, i potom se Ivanka i Ivan mogu useliti u kuću bez problema... Naime, njihov je stan u Sisku uništen i tko zna kad će biti obnova, a osim toga, ondje tlo podrhtava, a Ivan, koji je doista bolestan mladić, treba svu moguću skrb", objasnio je Ivković koji je nakon potresa osobno otišao po obitelj Kralj i smjestio ih u svoje apartmane.

Ivan i Ivanka iz potresa su jedva izvukli živu glavu. Puzeći su izašli iz prizemlja sto godina stare zgrade.

Ivanka nije mogla suzdržati suze kad je saznala da će njoj i sinu dobri Slavonci osigurati novi životu u Tenji.

"Ovo nam je velika sigurnost i nemam riječi hvale za sve ljude koji su se uključili, na čelu s našim anđelom čuvarom, Borom Ivkovićem. Naime, nas veže prijateljstvo još iz 2005. godine kad je Ivanu pod hitno trebao pulsni oksimetar. Prije nego što ga je Ivan dobio, dvije i pol godine provela bih budna noću u strahu hoće li preživjeti. Iako mu je taj aparat pomogao, nažalost, moj Ivan je mladić kojem se dijagnoze nižu jedna na drugu, počevši od hidrocefalusa s dva mjeseca života, a potom i tumora na kralježnici, sljepoće, problema s mjehurom i niza popratnih bolesti", objasnila je majka za Glas Slavonije te dodala da se njen sin tek dolaskom u Osijek malo smirio, no da se još uvijek zna u panici probuditi noću.

 

 

Pročitajte više