Majka ne želi da joj sin čita Trnoružicu jer u njoj vidi nešto uznemirujuće

Foto: Twitter

MAJKA Sarah Hall zatražila je da se bajka Trnoružica ukloni s popisa obavezne lektire u školi njezinog sina jer smatra da nije prikladna za djecu te da uči krivom ponašanju, piše Independent.

Bajku svi znate, usnulu Trnoružicu iz sna može probuditi samo poljubac. Srećom po Trnoružicu, jedan princ se popne do tornja u kojem ona "vječno" spava, zaljubi se u njezin izgled, poljubi je te se ona nakon toga probudi. 

No, Sarah Hall smatra da djeci to šalje poruku da je seksualno zlostavljanje dopušteno. "Mislim da ova bajka šalje poruku o seksualnom ponašanju i pristanku. To ukazuje na činjenicu koliko je takvo ponašanje ukorijenjeno u naše društvo", kaže ona za The Sun.

Ipak, smatra da knjigu ne treba potpuno ukloniti iz školskog programa, već smatra da bi na primjeru ove bajke stariji učenici trebali razgovarati o seksualnom ponašanju i pristanku. "Mislim da bi ova priča mogla biti korisna za stariju djecu, s njima bi se na temelju ove priče moglo razgovarati o pristanku i o tome kako se princeza mogla osjećati nakon tog poljupca. Međutim, jako me zabrinjava poruka koju šalje mlađoj djeci", kaže ona.

Pročitajte više