Makedonska diva Kaliopi s hrvatskim producentima najavljuje novi album

KALIOPI, najbolji ženski vokal Makedonije i jedan od najboljih vokala na Balkanu, dobitnica brojnih nagrada i priznanja za svoja ostvarenja, velika humanistica te dobitnica priznanja "Majka Tereza" i počasna ambasadorica UNHCR-a za Republiku Makedoniju, ovih je dana u Zagrebu završila snimanje albuma "Poruka", koji bi se na jesen trebao naći na hrvatskim policama u izdanju diskografske kuće Hit Records.

Supervizor i glavni producent albuma je Darko Juranović D`Knock poznat po radu s internacionalnim i hrvatskim zvijezdama (Barbara Tucker, Nina Badrić, Tony Cetinski, Freemasons itd.), a koproducent i vrlo bitna karika za stvaranje zvuka spomenutog albuma je Tihomir Preradović, također dobitnik brojnih producentskih nagrada.

Kaliopi je polivalentna glazbenica, kantautorica, tekstopisac te na albumu "Poruka" najavljuje jaku glazbenu ekipu. Uz spomentog glavnog glazbenog producenta i koautora na nekoliko pjesama Darka Juranovića te Tihomira Preradovića, na albumu se pojavljuju velika glazbena imena Edin Karamazov, Miroslav Rus, Rambo Amadeus i velik broj gostujućih instrumentalista. Pred nama je novi singl "Ja nisam kao ti" koji je ujedno najavni singl novog albuma, a njime Kaliopi otvara vrata sasvim novom stilu glazbe.



Da se radi o iznimnoj pjesmi, govori i podatak da je na "Pjesmi Mediterana 2010." u Budvi Kaliopi nastupom s tom pjesmom osvojila 2. nagradu. Za pjesmu glazbeno su zaslužni Darko Juranović D'Knock, Miroslav Rus i Tihomir Preradović, tekst je napisala Kaliopi zajedno s Miroslavom Rusom, a aranžman i produkcija djelo su dvojca Darka Juranovića D'Knocka i Tihomira Preradovića! Sa sigurnošću možemo reći da je pred nama album o kojem će se još pričati, a uz novi album dolaze i nove ekskluzivne fotografije Kaliopi čiji autor je Darko Moraitov.

Ovo će biti sedmi studijski album makedonske i internacionalno poznate glazbene dive koja je nedavno objavila album "Oblivion" sa svjetski priznatim glazbenikom Edinom Karamazovom, koji je poznat po radu sa Stingom s kojim je snimio album '“Songs From the Labyrinth“, čija je naklada bila oko 5 milijuna prodanih primjeraka.

Kaliopi je također uz svoja brojna uspješna glazbena izdanja gostovala i na albumu (The lute is a song), koji je objavila diskografska kuća DECCA na kojem je Karamazov ujedinio svjetske muzičke zvijezde: Stinga, Renee Fleming, Andreasa Scholla i Kaliopi. Gostovala je i na albumu “Vještina 2” Masima Savića, jazz albumu “Personal View" Gara Juniora te brojnim drugim izdanjima. Kaliopi je također u svom glazbenom opusu snimila i duete s Esmom Redžepovom, Masimom Savićem, Radom Šerbedžijom, Naumom Petreskim.

Pročitajte više