Maksimir kakav još nismo vidjeli: U2 euforija pokosila travu i pamet

IAKO nešto manjeg intenziteta nego što je najavljivano, šaroliki fanovi legendarnog sastava U2 okupirali su Zagreb. Najveća koncentracija ljudi skupila se očekivano oko Maksimira, gdje se u ovim trenucima traži mjesto više, ali zasad samo izvan ograde. Fanovi polako ulaze na travnjak, gužve su još uvijek relativno podnošljive, a žalite li što niste na vrijeme bezicirali ulaznicu za vrhunac zagrebačkog ljeta, još stignete, jer crno tržište karata ispred Maksimira cvjeta.

Oko 16 sati karte su se mogle kupiti bez problema

Zapravo, cvjeta za potraživače nešto više nego za prodavače, jer smo desetak njih promatrali oko pola sata kako po vrućini stoje u jednoj ruci s pivom a drugoj papirićima s natpisima "tribina", "ostala još jedna karta", "karta u pola cijene", i tako dalje, s ne baš pretjeranim uspjehom. To nam je potvrdio i jedan od preprodavača, zagrebački dečko iz Dubrave koji je inzistirao na tome da ostane anoniman.

Crno tržište karata ne cvjeta kao nekoć

"Ne kupuju. Na nekim koncertima karte planu za manje od pola sata. Ja sam ovdje od 15 i prodao sam samo jednu kartu. Još su mi tri ostale, a oko 19 sati očekujem špicu. Karte koje su se prodavale po 500 kuna ja sada prodajem za dvjesto. Ništa nisam zaradio", priča. Slično su nam ispričali i njegovi kolege, koji za lošu ilegalnu prodaju krive recesiju, ali i renome koji U2 prati. "Valjda su se svi uplašili da će karte planuti pa nitko ne računa na nas", pričaju.

Štandovi sa hranom i pićem gusto su postavljeni i na osvježenje se zasad ne čeka dugo, a ukoliko ste prelijeni da bi otišli do šanka po čašu pjenušave pive, ne brinite - ispred Maksimira ona će sama doći k vama. Još jedan pohvalan potez koji je organizacija povukla, zaposliti zgodne snažne dečkiće da vas nutkaju s osvježenjem, nije prošao nezapaženo pa su nam dečki ispričali da posla imaju kao u priči.

Policija: Okupljeni su mirni kao bubice!



A kako doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, strka ispred Maksimira zasad mirno prolazi. Za komentar smo upitali Jelenu Bikić iz Ureda načelnika koja nam je ispričala da su jako zadovoljni situacijom te da s obzirom na karakter događaja ne očekuju nikakve izgrede. "Svi su mirni kao bubice i ne očekujemo izgrede. Promet se također zasad odvija regularno, a eventualno će biti posebnih usmjeravanja sat vremena prije i poslije koncerta ukoliko se za to ukaže potreba", kaže. Također, iz Policijske uprave mole građane da koji će se uputiti na koncert da se koriste javnim gradskim prijevozom kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, a ukoliko se odluče na dolazak automobilom da ga parkiraju bliže centru grada, nikako u zoni od Kvaternikovog trga prema stadionu i okolnim ulicama stadiona. A vi, ukoliko ste još uvijek doma, vrijeme je da krenete spremati i zaputite u Maksimir. Bilo bi šteta ne svjedočiti showu o kojem se već mjesecima priča.

Pročitajte više