Mali anđeo: 10-godišnja Lara skupila čak 745 čokolada za Socijalnu samoposlugu

UČENICA petog razreda Treće osnovne škole Varaždin Lara Draganić donirala je čak 745 čokolada za Socijalnu samoposlugu.

Ovo je treći put da je ova djevojčica velikog srca uručila donaciju samoposluzi, a ovog puta pomogla joj je i Marija Bakulić, volonterka Socijalne samoposluge.

Prije dvije godine Lara se u vrijeme božićnih praznika odrekla svog džeparca i Socijalnoj samoposluzi u Varaždinu donirala 103 čokolade, piše Varaždinski.hr.

"Prije dvije godine, dakle 2016. godine, negdje početkom školske godine, sam gledala reportažu na televiziji o djevojčici kojoj je božićna želja bila da dobije samo jednu čokoladu. To me iznenadilo i potaknulo da skupljam čokolade i doniram djeci kako bi imala nešto čime bi se zasladila", rekla je.

"Lara je kad je prvi put donirala čokolade imala 8 godina, a mene je stvarno dojmilo da s toliko godina na predivan način razmišlja i da ima pobuđenu svijest da postoje djeca i stariji koji si neke stvari ne mogu priuštiti. Bilo mi je to uistinu fascinantno", dodala je Mateja.

"Ovo je treći Božić da donira, a tijekom tog razdoblja nas dvije smo se upoznale i postale zaista velike prijateljice. Lara je volonterka u samoposluzi, no s obzirom na to da je maloljetna, pomaže samo s tetom Matejom", istaknula je.

Za Uskrs su došle na ideju da skupa prikupljaju čokolade.

"Krenule smo svaka u akciju. Provjeravale smo koliko koja ima te do danas, dana kad smo donaciju uručile, stigle smo do brojke od 745 čokolada", rekla je.

Dijelit će ih, kažu, djeci i starijim ljudima.

Pročitajte više