Mamu šokiralo na kakvu je igračku njen sin potrošio 66 tisuća kuna

Screenshot: eBay

SEDMOGODIŠNJAK iz Sydneya naručio je igračku preko interneta koja je njegovu majku koštala mnogo živaca, ali i vrtoglavih 10 tisuća dolara, odnosno oko 66 tisuća kuna, prenosi australski 7News.

Donna Jacob, majka autističnog dječaka, ostala je šokirana kad je shvatila da je njezin sin, veliki obožavatelj "Coles Stikeez" crtanih likova, na obiteljskom računalu preko njezine kartice platio rijetku zlatnu igračku Billyja Banane koja je u Australiji kao takva izdana u samo sto primjeraka.

Jedan od njih prodavao se po duplo višoj cijeni, a majka je shvatila što se događa tek kada je mailom primila potvrdu o izvršenom plaćanju. "Ovo što se dogodilo je naprosto smiješno. Znala sam da si kupovinu stvari u toj vrijednosti ne možemo priuštiti", izjavila je Donna i objasnila kako je kontaktirala prodavača i objasnila mu situaciju, no on je odbio povrat naknade.

Potom je kontaktirala PayPal koji je njezin slučaj kategorizirao kao "prijateljsku pronevjeru" zbog čega postoji mogućnost da Donna svoj novac više nikada neće vidjeti. Tada se zapitala kako je moguće da ne postoji opcija da se kupovina s tolikim računom ne treba potvrditi, već ju je moguće obaviti u samo par klikova.

Nakon toga australska televizijska emisija "Today Tonight" obradila je ovu priču i kontaktirala eBay, a trgovac se na kraju smilovao jadnoj majci i vratio joj novac.

Pročitajte više