Manekenka koja je prisvojila otok Jaz bila 9 dana u zatvoru zbog sukoba s policijom

Foto: Profimedia

ŠVEDSKA manekenka Isabella Viola Lindblom jučer je izašla iz zatvora gdje je provela devet dana. Uhićena je 15. lipnja zbog remećenja reda i mira u trgovačkom centru u Splitu. Četiri sata je bila u trgovačkom centru, a djelatnici su pozvali policiju rekavši da "smeta posjetiteljima". Sada su poznati detalji njezinog privođenja.

Kada je policajac stigao, zatekao ju je na odjelu za prodaju cvijeća. Govorio joj je da napusti trgovinu, što je ona odbila i počela je vikati te su policijski službenici morali pozvati pojačanje, javlja Dalmatinski portal

Prisilno je izveli iz trgovine

Nakon što su stigla još dva policajca, morali su primijeniti silu, odnosno zahvat "ključ na lakat" kako bi je izveli iz trgovine. Ispostavilo se da je manekenka bila pod utjecajem alkohola jer joj je izmjereno 1.26 promila. Pojasnila je da je bila žedna pa je pila gin koji je ponijela sa sobom.

Privedena je na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje joj je određeno zadržavanje u zatvoru do rasprave koja je jučer održana. Iako je ona negirala optužbe, sutkinja joj je presudila devet dana zatvora koje je već odradila te će morati platiti troškove postupka u iznosu od 300 kuna.

Podsjetimo, Isabella Viola Lindblom, bivši švedski top model, privukla je pažnju hrvatske javnosti nakon što se naselila na nenaseljeni otočić Jaz kod Rogoznice s kojeg je tjerala posjetitelje.

Pročitajte više