Manekenka koja se pokušala ubiti predoziranjem proglašena modelom godine

Foto: Youtube/Instagram

DVADESETPETOGODIŠNJA Adwoa Aboah nedavno je proglašena britanskim modelom godine.

Osim egzotičnog izgleda, manekenka je pozornost javnosti privukla i svojim prilično nesređenim psihičkim stanjem. Iako je jedan od najtraženijih modela i čini se da ima savršen život ljepotica je u više navrata progovorila o depresiji. Odrasla je u zapadnom Londonu u imućnoj obitelji, a oboje roditelja joj je zaposleno u modnoj industriji.

Problemi su počeli kad je imala samo 13 godina i kad je odlučila otići u internat.

"Nisam ni s kim htjela razgovarati o onom što mi se događalo. Odlučila sam samo prestati govoriti o emocijama i tome kroz što prolazim, a onda sam počela eksperimentirati s drogama", ispričala je ta Telegraph.

S vremenom je razvila ovisnost o ketaminu, a sa samo 18 godina potpisala je ugovor s modnom agencijom Storm i paralelno studirala.

"Na vam sam zaista odlično funkcionirala, ali u sebi sam se raspadala. Prekinula sam veze s bliskim prijateljima kako ne bi znali koliko je loše. Dan bi provodila u izolaciji, a navečer bi izašla nabaviti drogu", kaže ona.

Kad je napunila 21 godinu, roditelji su shvatili koliko je njen problem s drogom eskalirao, te su je poslali na rehabilitaciju u Arizonu.

"Nisam se tamo išla prestati drogirati, već pokušati shvatiti što me čini toliko tužnom. Nisam više bila sposobna osjećati. Mogla sam biti na najljepšem mjestu na svijetu, a da mi se sve čini sivim i praznim", kaže Adwoa.

Kad se vratila u London, ponovo se počela drogirati, a borba s depresijom i bipolarnim poremećajem kulminirala je u listopadu 2015. pokušajem samoubojstva predoziranjem.

Nakon toga je provela četiri dana u komi, a dan kad se probudila slavi kao svoj drugi rođendan, piše The Sun.

"Taj mi je dan poput rođendana. Sjetim se gdje sam bila tada, a gdje sam sad dogurala. To nije nešto što mogu zaboraviti. Lako se moglo dogoditi da me više nema", kaže ona.

Dva mjeseca nakon toga našla se na naslovnici Voguea i život joj se drastično promijenio.

Već je duže vremena trijezna, a jedini trenutni porok su joj cigarete. Trudi se svojim primjerom pomoći mladim djevojkama da se izbore sa svojim psihičkim problemima.

"Nije važno koje si rase ili iz kojeg okruženja dolaziš, tuga je relativna. Nema ni neke određene industrije koju bismo mogli okriviti. Mislim da danas jednostavno postoji takva atmosfera da jednostavan život nije dovoljan. Uvijek je više, više, više i zbog toga su djevojke pod strašnim pritiskom", zaključila je ona.

Također priznala je da je prošle godine napravila abortus.

"Znala sam da će biti užasno, ali čak i iz tog iskustva sam naučila mnogo toga. Zahvalna sam što sam žena koja živi u 21. stoljeću i što mogu da donijeti tu odluku", rekla je ona.
S bipolarnim poremećajem se i dalje bori svaki dan, ali optimistična je oko svoje budućnosti.  

Pročitajte više