Manekenki koja je zbog tampona ostala bez noge prijeti amputacija i druge noge

Foto: Instagram

LAUREN WASSER, manekenka kojoj su morali amputirati desnu nogu nakon što je doživjela sindrom toksičnog šoka uzrokovan tamponom, mogla bi ostati i bez druge noge, piše Independent.

Kad je ostala bez noge 2012. nije bila sigurna hoće li to uopće preživjeti, a kamoli se ponovo baviti manekenstvom, ali usprkos slabim izgledima uspjela je u tome.

Danas se, pet godina kasnije, suočava s posljedicama toksičnog šoka i s izglednom mogućnošću da će joj liječnici morati amputirati i drugu nogu.

2012. joj je gangrena zahvatila obje noge što je kulminiralo amputacijom desne noge ispod koljena i amputacijom prstiju na lijevoj nozi.

Liječnici su joj tad preporučili amputaciju obje noge, no Lauren je odlučila pokušati spasiti lijevu nogu iako su šanse za to bile vrlo male.

Preostala noga joj ipak uzrokuje strašne bolove budući da nema prste ni petu, a kosti joj ipak nastavljaju rasti. Zbog toga se morala podvrgnuti dodatnim operacijama brušenja kostiju, no to ipak nije trajno rješenje.

"Za nekoliko mjeseci neizbježno će mi morati amputirati i drugu nogu. Ništa ne mogu učiniti da to promijenim", rekla je Lauren koja danas upozorava žene diljem svijeta na sindrom toksičnog šoka. 

Pročitajte više