Mariah Carey tražila ekskluzivno korištenje ovih božićnih naziva, nije joj uspjelo

Foto: Instagram

PJEVAČICA Mariah Carey (52) ipak neće imati ekskluzivno pravo na korištenje fraze Queen of Christmas, a u tome je spriječila pjevačica Elizabeth Chan (42).

"Božić je sezona davanja, a ne sezona uzimanja, i pogrešno je da pojedinac pokušava posjedovati i monopolizirati nadimak kao što je Kraljica Božića u svrhu bijednog materijalizma", poručila je Chan, koju često predstavljaju pod tim nadimkom s obzirom na to da je napisala više od 1000 božićnih pjesama.

Tražila je ekskluzivno pravo korištenja riječi

Carey je pokušala trademarkom zaštititi fraze Queen of Christmas, QOC i Princess of Christmas, a zahtjev je podnijela u ožujku prošle godine. Tražila je ekskluzivno pravo korištenja tih riječi u nazivima parfema, losiona, lakova za nokte, nakita, šalica, čokoladnog mlijeka, kokosove vode, kao i za ukrase, igračke, odjeću za pse, maske, donje rublje i majice.

"Kao neovisna umjetnica i vlasnica male tvrtke, moj životni posao je okupljati ljude za blagdane, zbog čega su me prozvali Kraljicom Božića. Nosim tu titulu kao znak časti i s punim znanjem da će biti - i treba biti - dodjeljivana drugima u budućnosti. Moj cilj u ovoj borbi bio je suprotstaviti se maltretiranju trademarkovima, ne samo kako bih zaštitila sebe, već i buduće Kraljice Božića", poručila je Chan.

S obzirom na to da je božićno vrijeme iz godine u godinu obilježeno hitovima s albuma Merry Christmas koji je Carey izdala sredinom 90-ih, pjevačica je stekla neformalnu titulu Kraljice Božića, a nakon što je podnijela zahtjev za trademark, poručila je da vjeruje da bi titula Kraljice Božića trebala pripasti Djevici Mariji.

Pročitajte više