Marin na rivi našao novac i vratio ga vlasniku: Mene tih 3000 kuna ne bi usrećilo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ŠETNJA makarskom rivom Vojka Nikolića (63) mogla je skupo koštati da nije bilo Marina Puharića (33) koji je pronašao novac koji je Vojku ispao iz džepa i vratio mu ga. 

Naime, Vojko je, kako je otkrio Slobodnoj Dalmaciji, u banci podigao 3000 kuna kako bi platio zaostale račune. Prije toga je, ipak, odlučio malo prošetati i nešto pojesti, a tijekom šetnje je iz džepa u kojem je držao smotane novčanice izvadio mobitel i novac mu je ispao iz džepa, što nije ni primijetio. 

Istog jutra Marin se odlučio biciklom provozati po rivi i usput je pronašao novac na podu. Nije znao kome je ispao, ali se potrudio pronaći vlasnika te je išao od jedne do druge osobe na rivi i pitao jesu li što izgubili. 

Napokon je pronašao Vojka koji do toga trena nije ni primijetio da je izgubio novac. 

"Marina do tada nikada nisam vidio niti sam ga poznavao, a kada sam novac predignuo u banci, zamotao sam ga u rolu i stavio ga u džepić hlača pa sam krenuo u šetnju i fast food. Onda sam se zamislio jer nisam znao hoću li prošetati malo dalje ili ću negdje na kavu, a prije toga sam koristio mobitel koji se nalazio u džepu zajedno s novcem. Tada je Marin naišao biciklom pored mene i gledao je, malo se nasmiješio i vjerojatno mu je bilo čudno zašto sam stao nasred rive, a ja se mislio gdje ću sada otići. Onda se vratio biciklom do mene i upitao me je li sve u redu pa sam mislio da me zeza", ispričao je Vojko za Slobodnu. 

"Kada sam mu dao novac, nastupila je tišina od 10 sekundi pa me Vojko upitao jesam li ja njegov anđeo čuvar", rekao je Marin kojem je Vojko nudio nagradu, ali je on nije htio prihvatiti. 

"Mene tih tri tisuće kuna ne bi usrećilo, a i tako sam odgojen, to je možda mogla biti nečija mirovina ili plaća. Ali tako sam sretan što sam u cijeloj toj zbrci pronašao vlasnika novca", zaključio je. 

Pročitajte više