Mario Valentić objavio fotku sa Stojićem: Iskrenost i dobrota, hvala don Stojiću

Foto: Facebook

DRAMA između don Damira Stojića i Marija Valentića dobila je neočekivan epilog.

Svećenik koji je prijetio da će Valentića prijaviti jer je vježbao u crkvi upravo je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj njih dvojica nasmijani zajedno poziraju. Istu fotografiju objavio je i Mario na svom Instagramu.

"Iskrenost, dobrota i mir. Hvala don Stojiću", napisao je Mario u opisu fotke. 

"Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala", napisao je Stojić u opisu fotke s Valentićem te u hashtagove dodao riječi kava, fitness, opraštanje i milosrđe.

Podsjetimo, na društvenim mrežama se u posljednja dva dana digla prava hajka nakon što je Valentić objavio snimku na kojoj vježba u crkvi. Nakon što se snimka proširila medijima, Stojić je napisao da razmišlja da prijavi Valentića, a u međuvremenu se Valentić ispričao i obrisao video. 

>>Valentić nakon napada katolika zbog vježbanja u crkvi: Hvala velečasnom Zlatku...<<

"Kao što ste vjerojatno vidjeli, u našoj župnoj crkvi Sv. Mati Slobode dogodila se gruba povreda svetog prostora i naših svetinja. Kao župnik, svećenik, vjernik i čovjek dijelim vaše osjećaje i emocije koje ste mi prenijeli putem stotine poruka i mailova sinoć pa i danas, a to su ljutnja, razočarenje, uvreda, ali ponajviše žalost", započeo je Stojić objavu na svom Facebooku.

"Naime, u razdoblju od subote 28. do ponedjeljka 30.11., dvojica muškaraca i jedan snimatelj bez naše su suglasnosti i znanja ušli kroz glavna vrata župne crkve. Inače, glavna su vrata crkve preko dana otvorena kako bi se vi, vjernici, mogli uvijek moliti pred Presvetim oltarskim sakramentom. Dotični su snimili video kako vježbaju u našoj kapelici, ispred svetohraništa gdje čuvamo Presveto Tijelo Kristovo. U završetku ovog video uratka iznose svrhu i cilj ove radnje, a to je protest što su fitness klubovi zatvoreni, a što crkve mogu primati do 25 vjernika", ispričao je.

Dodao je da u potpunosti razumije ogorčenje i teškoće Valentića i Cimermana uzrokovane novim mjerama. 

"Također, podržavam njihovo pravo na izražavanje vlastitih misli i stavova, ali ne tako da pritom oskvrnjuju i obezvrjeđuju mjesto na kojem tisuće ljude u molitvi pronalazi snagu i nadu za nošenje svojih svakodnevnih životnih križeva. Ja se zaista nadam da gosp. Valentić i gosp. Cimerman nisu znali što čine. Jutros sam razgovarao s nadležnim crkvenim poglavarima i ovih dana ću vas detaljnije obavijestiti o zadovoljštini koju ćemo mi kao župna zajednica učiniti. Razmatramo o mogućnostima i potrebi prekršajne odnosno kaznene prijave. Navodno su neki od počinitelja izrazili žaljenje zbog počinjenog, stoga se iskreno nadamo ispravljanju ove situacije mirnim putem na dobro sviju", zaključio je na Facebooku.

Pročitajte više