"Marko je kralj, jači je i od Drage": Komentator HRT-a hit među hrvatskim navijačima

Foto: HRT

KADA je uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru objavljeno da HRT ipak neće dovesti neka slavna komentatorska imena, poput Bože Sušeca, mnogi su ostali razočarani, ali ispostavilo se kako nemaju čime biti jer glavni komentator i urednik sporta Marko Šapit radi sasvim dobar posao.

Šapit je na ovu priliku čekao dugo. Na HRT-u je još od 2005. godine, i od tada pa sve do danas, izuzev dvije godine koje je proveo na Areni Sport, dio je sportske redakcije hrvatske javne televizije, prvo kao novinar, pa onda komentator i na kraju urednik s komentatorskom funkcijom.

Dugo je čekao priliku

Šapita Hrvati godinama slušaju kao komentatora, ali uglavnom nekih sporednih i manje važnih utakmica, a najviše se istaknuo 2018. godine za vrijeme SP-a u Rusiji, kada je maestralno odradio posao u studiju HRT-a uređujući i vodeći emisiju Zabivaka, zajedno s Antonom Samovojskom, Robertom Prosinečkim, Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom.

Šapitov rapidni karijerni uzlet nastupio je nakon Zabivake i uskoro je postao urednikom sporta na HRT-u, a taj je status iskoristio kako bi konačno dobio šansu uživo komentirati utakmice s prvenstva.

>>Pogledajte delirij Marka Šapita tijekom drame penala protiv Japana

Iako su mnogi priželjkivali neka, kolokvijalno rečeno, jača imena, Šapit je prijenosima utakmica Hrvatske u Kataru vrlo brzo stekao povjerenje hrvatske javnosti, posebice svojim veoma emotivnim i burnim proslavama golova.

Oduševio navijače

Šapit je, s godinama, dobio i onu komentatorsku, hrapavu, boju glasa na koju su Hrvati navikli, a HRT mu je napravio veliku uslugu objavama na društvenim mrežama gdje se vidi kako Šapit slavi golove i proživljava napete trenutke s komentatorske pozicije na stadionu. Upravo je zbog toga Šapit postao hit na društvenim mrežama i nailazi na odobravanje te dobiva pozitivnu kritiku.

"Marko Šapit - jedan od nas", "Koliko se Marko Šapit veseli golu točno je druga dimenzija od srpskih nacionalnih televizija kad komentiraju utakmicu, kao da je sahrana", "Marko Šapit gospodin i profesionalac", "Iako mi je krivo što više ne komentira Drago Ćosić, moram priznat da i Marko Šapit radi jako dobar posao", "Meni Marko Šapit nije loš komentator", "Svaka čast Ćosu, ali dolaze nove generacije, Marko je za koplje iznad svih drugih komentatora, tako da nemojte tražiti dlaku u jajetu", "Ima ogromnu emociju i cijeli se prepusti i uživi se totalno u ulogu komentatora. Bravo Šapit", "Marko je kralj čak i jači od Drage", "Ma takvog komentatora treba naći, Drago je bio poseban, ali mislim da je dobio dobrog zamjenika. Tako se navija za našu Hrvatsku s emocijama bravo, bravo i samo bravo", samo su to neki od komentara s Facebooka i Twittera upućenih Šapitu od početka SP-a i njegovih komentiranja.

Pročitajte više