Marko Pjaca: Vjera mi je važna, vjerujem da Bog ima neki veći plan za mene

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nogometaš Rijeke Marko Pjaca gostovao je u posljednjoj epizodi serijala Knjaz kod Vatrenih koja se posljednjih tjedana emitirala na HRT-u uoči Europskog prvenstva, gdje je, među ostalim, progovorio i o vjeri.

"Prezime je iz Hercegovine, tata je kao dijete došao u Zagreb i ostao tu. Dolje nemamo više nikoga. Odrastao sam na Borovju, dvije starije sestre pazile su na mene. Osnovnu sam prošao s 5.0. Upisao sam jezičnu pa sportsku gimnaziju. Engleski i talijanski su mi bili izbor", opisao je svoje odrastanje Pjaca.

Otkrio je da mu je u djetinjstvu uzor bio Zlatan Ibrahimović, ali i da mu je u životu vjera jako važna. "To me držalo na životu u nekim trenucima moje karijere. Vjerovao sam da Bog ima neki veći plan za mene", rekao je. Progovorio je i o teškoj ozljedi protiv Estonije u prijateljskoj utakmici 2017. godine, koja mu je promijenila karijeru. 

"Bio sam sam, nisam bio u duelu. Stao sam na desnu nogu, lijevom sam išao izbiti loptu, desna noga mi je zaplesala i čuo sam 'kvrc'. Pukao mi je prednji križni. Imao sam problema u rehabilitaciji, nisam mogao ispružiti nogu nakon pet mjeseci pa sam morao čistiti. Imao sam u Fiorentini istu ozljedu, ali na drugom koljenu. Sreća što imam samo dvije noge. Ozljeđivao sam i ključnu kost, pao sam i pukla je. Dvije godine sam proveo van terena", rekao je Pjaca

Pročitajte više