Marvel ne namjerava stati: Nakon "Završnice" dolazi još šest filmova

Foto: Press

MARVEL jednostavno odbija prestati gomilati filmove o svojim super junacima. I ne možete ih kriviti jer zarade su vrtoglave i zapravo bi bilo suludo da prestane u trenutku kada njihovi filmovi na kino blagajnama sve lakše prelaze nekad nezamisliv prag od milijardu dolara.

Isto se očekuje i od "završnog" filma o Osvetnicima koji je iz nekog razloga naslovljen "Završnica" iako to u stvarnosti ne može biti dalje od istine. 

Naime, ove godine izlaze čak dva nastavka, u travnju stižu "Osvetnici", a u srpnju "Spider-Man", ali ako ste pomislili da će nakon ovog usporiti tempo, varate se jer od 2020. do 2022. planiraju izbaciti još osam filmova. 

Disney, koji drži Marvel, spojit će se s Foxom i tada imaju prava i na X-Mene, Deadpoola i nesretni Fantastic Four kojem nasušno nedostaje malo Marvelove magije. Što će se iz ovog spajanja izroditi još uvijek ne znamo, ali znamo kojih su šest filmova pripremili. 

1. Nastavak "Black Panthera"

Čim je zaradio više od milijarde dolara, znali smo da je nastavak priče o prvom crnom super junaku neizbježan. Redatelj prvog dijela, Ryan Coogler, već je potpisao ugovor i pobrinut će se za scenarij i režiju. 

2. Black Widow

Girl Power zalet koji je Marvel učinio s Kapetanicom Marvel ne smije se usporiti, a sljedeći film o super junakinji bit će onaj o Black Widow koju će u samostalnom filmu ponovno utjeloviti Scarlett Johansson koja se prvi puta pojavila u drugom Iron Manu iz 2010. 

Film će režirati australska redateljica Cate Shortland iza koje su nagrađivani filmovi "Somersault", "The Silence", "Lore" i "Berlin Syndrome". Istina, teško ih je povezati s filmovima o super junacima, ali to je oduvijek bio dobitni Marvelov recept. 

3. Drugi "Doctor Strange"

Super junak kojeg je utjelovio Benedict Cumberbatch bit će temelj franšize nakon "Završnice" u Marvelovom univerzumu. 

Iako je zaradio nešto manje od kolega i kolegica ("samo" 700-tinjak milijuna dolara), redatelj Scott Derrickson vratit će se drugom dijelu priče o popularnom super junaku. 

4. The Eternals

Franšiza se mora početi kretati u drugom smjeru, a "The Eternals" bit će sljedeći novi super junak nakon Kapetanice Marvel. 

Za režiju će se pobrinuti Chloe Zhao čiji se "The Rider" našao na gotovo svim relevantnim listama najboljih filmova 2018. Uglavnom, ona će se pobrinuti da što bolje na velika platna prebaci priču Jacka Kirbyja o super junacima koji su više bogovi nego klasični heroji. 

5. Treći "Guardians of the Galaxy"

Nakon promašenog micanja Jamesa Gunna s mjesta redatelja trećeg dijela filma o čuvarima galaksije, svi osim SJW narikača bit će sretni zbog odluke Disneyja da Gunna vrati u redateljsku stolicu. 

Warner Bros. u međuvremenu ga je angažirao kao redatelja nastavka "Suicide Squada", a nakon što pomogne DC-ju, vratit će se Marvelu i započeti s radom na novom filmu. 

6. Shang-Chi

Nakon žena i crnaca, Marvel će učiniti pravu stvar i snimiti film s prvim azijskim super junakom. 

Izbor redatelja je i u ovom slučaju zanimljiv jer odluka je pala na Destina Daniela Crettona koji je režirao odlični "Short Term 12". 

Još uvijek ne znamo tko će ga zaigrati, ali "majstor kung-fua" mogao bi biti sljedeći veliki korak za Marvel ili čak postati njihov novi "Black Panther". 

Pročitajte više