Matanić o Barbari i Lukasu Noli: Tužni smo jer je rano morala završiti njihova ljubav

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U ČETVRTAK je u kinu Tuškanac održana komemoracija u čast preminulom hrvatskom redatelju Lukasu Noli, a pogreb se odvio jučer na zagrebačkom groblju Mirogoj. 

Nakon komemoracije za Lukasa na Facebooku se oglasio njegov kolega i prijatelj, redatelj Dalibor Matanić.

"Najljepša stvar koja se pokazala danas na komemoraciji Lukasa Nole i zbog koje smo svi naizmjenično plakali je ta da nisu bitni nikakvi filmovi, nikakva postignuća i nikakve medalje… Danas smo svi bili tužni što je ovako rano i barem na ovom svijetu morala završiti ljubav dvoje ljudi koji su se jako voljeli", napisao je. 

najljepša stvar koja se pokazala danas na komemoraciji lukasa nole i zbog koje smo svi naizmjenično plakali je ta da...

Objavljuje Dalibor MatanicČetvrtak, 3. studenoga 2022.

Bili u braku 28 godina

Barbara i Lukas svoju su ljubavnu priču započeli u srednjoj školi. Barbara je bila prijateljica Lukasovog brata Filipa. Kasnije je planula i ljubav, a Barbara je često u intervjuima govorila da ju je Nola osvojio kreativnošću, ali i izgledom. 

U braku su bili 28 godina i ona mu je bila najveća podrška. Dobili su sina Jakova i kćer Maru, a često su i surađivali na filmskim projektima. Ipak, Nola je uvijek govorio da nikad ne miješa poslovno i privatno, a Barbara je isticala da obožava raditi s njim. Nola je prije dvije godine Barbari posvetio i svoju knjigu poezije koju je nazvao Bilo je dobro, bilo je toplo.

Podsjetimo, Lukas Nola preminuo je u 59. godini nakon duge i teške bolesti.

Pročitajte više