Mate Rimac u najvećem europskom zabavnom parku gradi revolucionarni vlak smrti

Foto: Press

Bugatti Rimac započeo je suradnju s Europa-Parkom, najvećim njemačkim tematskim parkom i osmerostrukim dobitnikom nagrade Zlatna ulaznica za najbolji zabavni park, u proširenju parka novim rollercoasterom, koji bi trebao biti jedna od tehnološki najnaprednijih atrakcija dosad.

"S ponosom objavljujemo ime našeg novog Multi Launch Coastera: Voltron Nevera powered by Rimac! Ime i partner novog rollercoastera službeno su predstavljeni sinoć na otoku Hvaru u Hrvatskoj.

Voltron Nevera kombinira mnoge inovativne elemente. Sa sedam inverzija, četiri lansiranja i svjetskim rekordom za najstrmije lansiranje na 105° nudi intenzivno i neusporedivo iskustvo vožnje koje je jedinstveno u svijetu.

Rimac je hrvatski proizvođač automobila koji je razvio najbrži električni automobil na svijetu, Rimac Neveru! Europa-Park i Rimac dijele zajedničku viziju i strast prema inovacijama, ubrzanju i savršenstvu", objavili su iz Europa-Parka na društvenim mrežama.

We are proud to announce the name of our new 2024 Multi Launch Coaster: Voltron Nevera powered by Rimac! 🎢 The new...

Posted by Europa-Park on Friday, August 11, 2023

Dio parka posvećen Hrvatskoj

"Europa-Park, najveći zabavni park u Europi i osam puta nagrađen kao najbolji zabavni park na svijetu, gradi najveći novi dio parka koji je posvećen Hrvatskoj, u cijelosti dio koji će replicirati na neki način hrvatsku arhitekturu i pokazati hrvatsku kulturu, Nikolu Teslu, naše druge izumitelje.

Najveća atrakcija bit će posvećena Neveri i firmi Rimac, gdje ćemo zajedno napraviti rollercoaster koji će demonstrirati performanse - ubrzanje, snagu automobila koju će moći svatko iskusiti od šest milijuna posjetitelja koji dođu tamo godišnje", rekao je Rimac za HRT.

"Želimo približiti ono što radimo u Hrvatskoj, a i hrvatsku povijest i naše izumitelje koje ima, hvala Bogu, dosta, ne samo Nikole Tesle, da širok krug ljudi koji dođu u Europa-Park mogu vidjeti, iskusiti pa ih potaknuti i da dođu u Hrvatsku", dodao je Rimac.

Pročitajte više