Matija Dedić objavio album s Arsenovim pjesmama: "Žao mi je što tata neće čuti ovaj album"

Foto: Index

MATIJA DEDIĆ predstavio je svoj novi album "Matija svira Arsena". Kao što se iz imena može zaključiti, 12 pjesama s albuma je 12 legendarnih pjesama jednog od najvećih hrvatskih skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera Arsena Dedića.

"Sve što znaš o meni", "Kuća pored mora", "Moderato cantabile", naslovne tema iz "Glembajevih" i "U registraturi" neke su od pjesama na albumu, koji je snimljen 2. rujna 2015. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

"Žao mi je što otac neće čuti ovaj album, jer mislim da bi bio sretan", tužno je rekao Matija i dodao:

"Ovaj album se dogodio u trenutku u trenutku jednog mog emotivnog stanja, u špici pijanističke vještine i predivnom ambijentu Lisinskog".

Album na kojem gostuju Massimo i Miroslav Tadić prvi je čuo glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

"Za razliku od 200 famoznih obitelji koje su zadužile Hrvatsku, obitelj Dedić zadužila je Hrvatsku na puno ljepši način, a ovaj album samo je nastavak toga", rekao je Horvat.

Na predstavljanju albuma nekoliko Arsenovih pjesama otpjevali su Natali Dizdar, Tina Vukov i Saša Lozar. Arsen je autor jedne od najpoznatijih Natalinih pjesama "Zamijenit ću te gorim".

"Arsen je stvarno jedan veliki pjesnik, definitivno je ostavio puno toga u naslijeđe i oplemenio našu kulturu, kako glazbu tako i književnost. Drago mi je da sam ga imala čast poznavati i surađivati s njim. Sva naša kratka druženja, kojih nije ih bilo mnogo, prošla su ugodno i dosta otvoreno i iskreno", rekla je Natali za Index.

Njeno mišljenje dijeli i Lozar.

"Arsen je Arsen. Imao sam priliku pjevati njegove pjesme pred njim što mi je bila velika čast. Kad bih završio, uvijek bi došao i rekao: 'Mali, dobro si to otpjevao'. Uvijek je imao taj feedback, što je od tako velikog čovjeka stvarno kompliment. Ako moram reći samo jednu asocijaciju na njega, to bi bila pjesma", dodao je Saša Lozar. 

Pročitajte više